ИТАЛИАНСКА кухня

  • 104 359
  • 995
  •   1
Отговори
# 990
  • In transit
  • Мнения: 11 901
Бихте ли кзали за какво може да се използва брашно за паста (освен за паста)?
 Semola Rimacinata di Grano Duro
Нели ти е казала, за хляб. Става разкошен хляб със семола.
Ето една рецепта от мен за хляб със 100% семола.

и хляб със семола и пълнозърнесто брашно

Колибри, брашното за паста е пшеничен грис, едър е да. Но само от него става по-груба паста в домашни условия, затова е хубаво да се смеси с брашно тип 00 или тип 500, от българските. Или може да ползваш двойносмляната семола, за която пита Иван.

# 991
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 5 448
Благодаря, Мики! Ще търся двойно смляна семола. Тук брашното не е 500, а 405 и ми се стори неподходящо, от български магазин бях купила това за баница (репетиция за козунаците). Следващия път ще пробваме със семола Simple Smile

# 992
  • MI
  • Мнения: 11 841
Само семола римачината ползвам по принцип ако реша да справя паста вкъщи. Добре става, изглежда по- груба, но в крайна сметка като се сготви няма разлика с купената прясна паста.

# 993
  • Мнения: 2 679
Имам следният въпрос за джелато.
Всички рецепти които намерих включват машина за сладолед.
Миксер може ли да я замени, и кога се бърка повторно сместа, след като се е втърдила напълно или по-рано?

# 994
  • Мнения: 4 636
Бъркате с миксер в купа, която преди това сте охладили, най-добре обикновена алуминиева/метална, сложена предварително във фризера. Като се разбърка всичко, слагате да се замразява. След няколко минути вадите и пак разбивате. И така няколко пъти, докато замръзне съвсем. Накрая сигурно няма да става да се бърка с миксер, затова - с ръчна бъркалка или лъжица. Много зависи от фризера. Ако е някой силен и замразява бързо, трудно става. Ако е по-обикновен - помня, че едно време бъркахме веднъж на час горе-долу и ставаше много хубав домашен сладолед.

Ако планирате да си купувате миксер - има такива със специални допълнителни купи. Замразяват се, веднага се слагат съставките, миксерът бърка и прави на момента сладолед.

# 995
  • In transit
  • Мнения: 11 901
Имам следният въпрос за джелато.
Всички рецепти които намерих включват машина за сладолед.
Миксер може ли да я замени, и кога се бърка повторно сместа, след като се е втърдила напълно или по-рано?
Може да разгледаш тази рецепта за шоколадово джелато, без машина за сладолед е. Имам доста рецепти за сладолед и повечето са без машина.

Общи условия

Активация на акаунт