Ябълките като самостоятелно с малко вино - но не повече от 100-150 мл на 4-5 ябълки. Ема ме е разбрала То как да кажа, че съм пекла ябълки, като те реално са се варили/задушавали, пуснаха си течност
У нас сурови ябълки не се ядат, задължително трябва да ги изпека или задуша малко (ако не ги добавям в сладкиш).
И не, не съм слагала вино на сърми или зеле
Имам сега и една малка тиква, по същия начин ще процедирам с нея.
Относно боба, едно време и аз го правех с домати, но преди 3-4 години се случи да ям боб в Щастливеца, който страшно ми хареса. Не знам какво имаше друго, но сухата чушка беше цяла и се виждаше, а манатарките (не какви и да е други гъби) бяха описани, че се съдържат в ястието. Оттогава така си го правя боба. А и слагам много малко - няколко парченца сушена манатарка, за аромат
Домати/доматено пюре не слагам на кисело зеле - става твърде кисело за моя вкус. Смятам, че ориза балансира киселото зеле със или без месо, а и е по-засищащо
Чудесна идея за пилешките гърди с кисело мляко и горчица. Преди 20 години съм правила нещо подобно (не на слоукукър) и си спомням, че беше вкусно.