Дюнер, бурито, тортила, такос...

  • 4 166
  • 32
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 754
Здравейте, приятели.
От няколко месеца съм изпаднала в проучване в интернет на тези "бързи" храни, завити в питки.
Чета рецепти, гледам видеа, но още не мога да разбера каква точно е разликата между дюнер, бурито, тортила и такос.

В питката ли е, в пълнежа ли е, не мога да разебра.
Какви са точно КЛАСИЧЕСКИТЕ рецепти, без разновидности? Искам да науча всяко едно от тях какво е, но класическо, без разновидности.

Отделно изучавам ньоки и пелмени. Зная, че ньоки са с картофи (гледах едни прекрасни по 21 китчен, пробвах се и се провалих още на картофите, които сварих - купих си специална преса и тя се изкриви, докато ги пресовахме Sad ).

Много съм се запалила по КЛАСИЧЕСКИ храни - торти, пайове, тартове и т.н Но наистина искам да е класическо и изчистено ядене - без всякакви допълнителни добавки.

Та сега за тези питам - в питките.
Аз и питките искам да си правя сама, но в интернет е страшно от рецепти - не мога да се ориентирам. Един прави едни питки, казва, че са за тортили, друг ги ползва за бурито, друг за дюнер. Не мога да отсея кое кое е Sad .

Към модератора: отдавна не съм отваряла нова тема, извинявам се, ако вече е пускана такава тема. Не можах да намеря, въпреки, че пуснах търсачката.

Благодаря.

# 1
  • София
  • Мнения: 35 228
С царевично тесто се приготвят кесадили, енчилади, буритос, фахитас и такос, но е трудно за работа за начинаещ.

Арабските питки - има и с мая, лавашът е без.
Не знам какво си чела и гледала, но е някакъв миш маш в главата ти, щом не намираш разлики в самата кухня.

Ньоките са най-лесни, не може едно мачкане да те провали - вилица нямаш ли, ренде?

Класически храни какво значи?

# 2
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 754
Ms.Gorgeous
Да, пълна каша е в главата ми. Ама сега стана още по-голяма с тези, споменатите други храни.

Ами аз искам основно да разбера каква е разликата между пълнежа - на кое какво се слага и каква е питката.
Може направо линкове от нета, поне да зная кои са верните линкове, които да гледам.

ИНаче, в старанието си да ги науча тия храни, сме ходили по ресторанти със семейството ми, и сме го поръчвали, да видим кое какво е - такос, бурито, тортиля.
За такоса мисля, че питката е малка и стои "права", докато на другите питките са навити, и пак: пълнежа какъв трябва да е.
Ние на различните места различни сме яли.

Кое е класическото?

# 3
  • София
  • Мнения: 35 228
Няма такова нещо като класическо. Всеки щат си има негова рецепта, горе-долу общото е лайм ,кориандър, халапеньо, салци, авокадо.
Царевица, боб, меса различни - рецепти всякакви.

# 4
  • Мнения: 450
И на мен  ми е било интересно,но е малко трудно.Изключително съм доволна от сайта на Лора и Стоян Бон апети,там има рецепта за хлебчета,но гледам само рецептите на лора и стоян,в самия сайт като напишеш в търсачката ти излизат и си избираш само техни рецепти.
В ньоки се слага брашно,сваряват се картофите ,намачкват се и след това се прибавя брашно,така че да можеш да си направиш топчета,след това сваряваш вода и като заври ги пускаш,когато всички са на повърхността са готови

# 5
  • Мнения: 1 591
Питки за такос или бурито не правя, но тортилята е чудесна и много бърза като изпълнение рецепта.
Казват, че тайната да е пухкава било да се прибавят картофите към плънката с яйцата в отделна купа, а не обратното и чак тогава пак в тигана или тавичка за фурната.
За мен няма разлика и бъркам както ми дойде.
Ето ти един линк на тортилята, която най-много се доближава до тази, която правим вкъщи. Хубавото е, че можеш да сложиш всичко, което изостава в хладилника за плънка, на мен ми харесва много и със сирене.
PS: Картофите обикновено ги варя, а не ги пържа.

https://youtu.be/0vCCayFwWUc

# 6
  • София
  • Мнения: 35 228
Това по самата си същност е фритата Laughing

# 7
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 334
Като искаш да научиш класическите рецепти трябва да идеш да питаш някой от съответната държава. Намираш си турчин, питаш го за дюнери, намираш си мексиканец питаш за бурито, тортила и тако, за ньоките си поговори с някоя итлиянка, за пелмени с рускинче и така. Иначе няма да е класическо, ще е нещо измислено. Ако само правиш проучване един поглед в уикипедия ще ти е достатъчен да ги сравниш, и за плънки пише и всичко. Мисля че имаш още много да четеш щом слагаш ньоки и пелмени в един куп.

# 8
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 754
еее, Ефи, ти съвсем ме разби ... чак толкова боса не съм... Писах ги заедно, като храни, които се варят и изплуват. Бая се бях постарала, когато ги правих. И пак ще се постарая, и пак ще ги правя, докато се получат както трябва. За ньоки съм харесала един ресторант в мола на Ринга, където ги правят превъзходно. Все някога ще ги уцеля така.
Пелмените НЕ ги правих, а ги купих замразени от Берьозка. Зет ми е руснак, готвач, все някога ще ме научи и на тях.

Сега за бурито и такос ми е думата Simple Smile
Даже утре ще правим опити у нас, та благодаря на Threemafan за поста - ще проверя довечера какво ми е пратила и как да подходим утре у нас Simple Smile

# 9
  • Down south
  • Мнения: 7 722
Това по самата си същност е фритата Laughing
Това, което е описано, звучи, като фритата.
Тортия е името на съответната "питка" идваща от земите на ацтеките



Дамата, която се интересува от приготвянето на такос и бурито, нека се фокусира върху пълнежа.  
Тако може да се направи с различни "питки" меки, твърди (hard tortilla shell)
Прави се с пилешко, свинско, телешко, скариди, риба, дори наскоро правих с мексикански карфиолен ориз.
Според мен подправките и сосовете за такос са най-важния момент.
Тук има много преселници от Мексико и Латинска Америка, така че има и много taquerias, в които вариантите са много.
Ще пробвам да сложа някоя рецепта

Easy Fish Tacos
Скрит текст:
What to Serve With Fish Tacos

Fish tacos are a complete meal in one and don’t require a lot of extras on the side!  I love to add tons of toppings for everyone to dress up their own and a couple of fresh simple sides.

If I do serve sides with fish tacos, it’s usually something simple like a corn salad or some delicious Spanish Rice!
What to put on fish tacos

    Diced tomatoes
    Diced onion
    Shredded lettuce
    Coleslaw (or onion slaw)
    Cotija Cheese
    Avocado or Guacamole
    Homemade Salsa
    Chopped Cabbage
    Fresh Mango Salsa

How to Make Fish Taco Sauce

I often serve fish tacos with a  classic coleslaw or onion slaw (recipe below) but if you’d like a sauce, the following is one of our favorites!

Combine the following and drizzle over tacos:
3 tablespoons each mayonnaise and sour cream
  juice from 1/2 fresh lime
 a pinch of garlic powder and cumin and about 1/2 teaspoon of sriracha




Chicken Burrito
Скрит текст:
Ingredients

    2 tablespoons canola oil
    1 teaspoon kosher salt
    1 pound chicken breast boneless skinless
    1/2 cup chopped onion
    3 cloves garlic minced
    3 Tablespoons tomato paste
    1/2 Tablespoon ground cumin
    1 teaspoon chili powder
    1 teaspoon dried oregano
    2 Tablespoons fresh lime juice
    1/4 cup water
    2 cups prepared Mexican rice
    1 15 oz. can refried beans
    2 cups shredded cheddar cheese
    8 Tablespoons sour cream
    8 large large 10-inch flour tortillas


Instructions
 Add the canola oil to a cast iron skillet on medium heat, season the chicken with salt and cook for 4-5 minutes on each side before removing from the pan and adding in the onion and garlic to skillet, cooking for 1-2 minutes.
Add tomato paste, cumin, chili powder, oregano, salt, lime juice and water. Cook and stir until mixture comes to a slight boil. Reduce heat to low and cook for 5 to 8 minutes or until thoroughly heated while you chop the chicken finely and add it back into the pan to cook down with the mixture.
Remove from heat and let stand 15 minutes or until mixture comes to warm room temperature.
Lay tortillas out on a flat surface and divide the beans, chicken, rice, cheddar cheese and sour cream among the 8 tortillas. Fold each burrito-style.
Wrap each burrito with saran wrap, and then place burritos in a freezer-safe ziplock bag. Freeze up to 2 months.

    To Reheat: Unwrap burrito from plastic wrap. Place on a microwave-safe plate. Microwave 2 to 3 minutes or until heated through.



Cheesy Beef Quesadillas
Скрит текст:

Ingredients

1 lb.ground beef
kosher salt
Freshly ground black pepper
2cloves garlic, minced
1onion, diced
1 tbsp.Taco Seasoning
2 tbsp.tomato paste
8 oz.can black beans, rinsed and drained
2avocados, pitted and diced
1/4 c.chopped fresh cilantro
4 tsp.canola oil, divided
4large flour tortillas
8 oz.shredded white Cheddar
1lime, cut into wedges
Sour cream, for serving


Directions
 In a large cast-iron skillet over medium-high heat, brown beef, breaking up with a wooden spoon. Season with salt and pepper. Sauté with garlic and onion until softened, 3 to 4 minutes. Add taco seasoning, tomato paste, 1 tbsp water and black beans; cook on medium-low for 5 minutes. Turn off heat and mix in avocado and cilantro.
    Warm a large non-stick pan over medium heat with 1 teaspoon oil. Place a flour tortilla in the pan and sprinkle half with cheese, beef mixture and more cheese. Fold tortilla over and fry lightly on both sides until cheese is melted. Repeat with remaining tortillas. To save time, use two non-stick pans.
    Cut quesadillas into wedges and serve with lime wedges and sour cream.




Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 17:05 от Daylily

# 10
  • София
  • Мнения: 19 322
Бурито означава "магаренце". Иначе е кайма, завита в мексиканска тортийя (тортила), която е намазана с гуакамоле. Разбира се, има си специфичните подправки за мексиканците.
Дюнер, гирос, бурито - са сходни като рецепта. Гиросът може да е свински, защото е гръцки вариант, докато дюнерът - не.

Пелмени/равиоли се правят от пшенично тесто и пълнеж от месо/зеленчуци.
Ньоките се правят от картофено пюре, брашно и яйца, нямат пълнеж.

Някой от писалите преди мен бъркаше мексиканска и испанска тортийя. Първото е питка от царевично и пшенично брашно, в която се увиват разни неща.
Второто е - запържени картофи с лук, след което се добавят яйца.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 15:15 от Cuckoo

# 11
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 754
Много благодаря! Ето как се учи човек, в движение и цял живот. Толкова синтезирана информация. Продължавам да чета и да дерзая у нас Simple Smile

# 12
  • София
  • Мнения: 19 322
Ако ще си правиш сама питките може да се направят палачинки вместо тортила, по-лесно се завиват.

# 13
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 334
Тортиля е испанска дума, ацтеките не знам как са казвали на техните питки. Подобен плосък хляб сигурно има по цялото земно кълбо, от две съставки вода и брашно няма как да има национални особености. Да добавя и индийското чапати, което също навлезе в модерната кухня. Онези в арабските страни не знам как се казват и то същото. 

Класическата рецепта на латиноамериканските тортили е с царевично брашно, защото ацтеките не са имали пшеница. Преди 12хил години е измислена, вода, брашно и печеш в глинена фурна, сигурно е било ужасно на вкус, ама ако някой иска класика да прави. Ядяли са ги както са, без нищо или са ги топяли в сос от лют пипер, или с пълнеж от месо, боб, тикви разни и там каквото са отглеждали.
Чак като идват испанците и донасят пженицата, тогава вече почват да ги правят от обикновено брашно, дали за теб това ще е "разновидност" или пак "класика" ти си решаваш.

Онова с яйцата и картофите е испански омлет, тортиля де пататас и си е омлет, не хляб, като гледам не се вписва в оригиналното питане.

Такото е малка тортиля с плънка, нещо да си държиш в ръцете. Плънка каквото имаш, и някакъв сос може, да ти се омаже в пръстите, да ти потече по брадичката, това е там класиката. Такото ако е от царевично брашно може и да е съвсем твърдо и хрупкаво.

Буритото е голяма тортиля от обикновено брашно, завита като огромна палачинка. Обикновено тортилята се слага малко на пара да омекне, за да се завие добре. Вътре бухаш същото като в такото, но повече, много повече. За разлика от такото това може да се яде и с вилица в чиния.

Огладнях от такава тема, но ще отида само да си отворя една Корона за по-диетично Poultry Leg

# 14
  • Down south
  • Мнения: 7 722
@galaBG,
 ако напарвиш такос или бурито, да се споделиш резултатите Simple Smile

Цитат
Тортиля е испанска дума, ацтеките не знам как са казвали на техните питки. Подобен плосък хляб сигурно има по цялото земно кълбо, от две съставки вода и брашно няма как да има национални особености.
Така е, но имайки предвид, че почти цяла Латинска Америка говори испански, tortilla се е наложило.
В Бразилия е tortilha.
Сега бях в магазин и поради темата се загледах, купища от различни видове "питки" в различните секции, тези с арабските надписи, опрделено изглеждат по-тестени и по-дебели.

# 15
  • Мнения: 2 081
Оригиналният гирос само месо картофи и дзадзики ли трябва да съдържа ?
Скоро в службата си поръчахме и беше фрашкан с какво ли не .

# 16
  • София
  • Мнения: 5 247
Гала, спокойно . Няма нищо фатално. Важното е да става полезно и вкусно. Всички наименования и рецепти са просто едно разнообразие на някакво тесто с пълнеж. Чудо голямо, че има разлики. Ами ще има- различни географски ширини, култура.
Понякога като се почне едно размахване на пръст- аа, това не е правилно, прави се само така и никак иначе и давам заден.
И вкъщи обичаме питки, плосък хляб  с пълнеж.  И понеже съм вегетарианка пелмени не ям, а вареники. Същото е...като пелмените, така се казва защото е със сирене, сладко. Буритото ми е тънък арменски хляб с плънка от пастет от пасиран нахут с каквото имам. Обикновено  слагам лук на ситно, червена чушка, тофу, черен пипер, сол, краставица, каламата. Естествено това си е моя рецепта и никъде не се прави, за нас обаче е вкусното ни бурито и детето хапва с апетит.
.

# 17
  • София
  • Мнения: 35 228
Оригиналният гирос само месо картофи и дзадзики ли трябва да съдържа ?
Скоро в службата си поръчахме и беше фрашкан с какво ли не .
Червен лук ,домати, краставици, картофи, тирокафтери, маслини - зависи и от месото.

# 18
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 754
Здравейте, момичета. В събота имах гости, в неделя чистих и готвих и не ми остана време да ви пиша, въпреки, че исках много.

Та в събота моята племеница на 3,5 години ми беше на гости с майка си. От сутринта и готвих, каквото ми беше поръчала тя (пици, кремче, салата, таратор) и покрай всичко това направих и кюнефе и НЕЩО. Какво нещо съм направила, не зная, но стана вкусно. Първо да кажа, че това го направих с каквото имах у нас, все още не е от "класиките", които разискваме тук, и освен това го направих понеже у нас имах едни питки ЛАВАШ от Берьозка, които стояха в хладилника 10-ина дни. Беше им време.

Ето ги питките (купешки):

Скрит текст:

Ето какво се получи - май на дюнер мяза това: –DayLili - поисканите снимки Simple Smile
Скрит текст:




Както казах, каквото имах, сложих:
- пилешко месо - нарязано като за дюнер
- салата зеле и майонеза
- два листа от маруля (на една питка)
- доматчета
- сос от кис.мляко чесън и малко майонеза
- питките ги претоплих на тиган.

После се сетих, че можеше да сложа и няколко пържени картофки, но се сетих, когато вече ги ядяхме Simple Smile
И кис.краставичка можеше да сложа.

Иначе, относно думата КЛАСИКА, за която се заговорихме тук с някои от вас.
От октомври месец съм започнала да готвя от време на време някакви храни, които са "класики" , дотолкова, доколкото си имат имена, и като ги кажеш, в цял свят знаят какво е. Е, поне в някои части на света Simple Smile

Пример:

- Тарт Татен - два пъти го правих, стана убийствен. И двата пъти на магия стана, защото аз не зная как да правя карамел Sad

- Пиле Тика Масала - уникално ястие, бях си купила подправките от Египет още, специално за това пиле.

- Торта Павлова - предстои

- Кеджъри - по рецепта на Мери Бери. Наистина много вкусно.

- Крем Брюле - стъпка по стъпка по рецептата на Миро. Размирих интернет за истинска сметана, накрая купих 35%, от Гърция ми донесоха.

- Шоколадов Тарт - на Мери Бери

- поредица ястия на Оксана Пашко - все руски (зет ми е руснак и много ги хареса) - торти, предястия

- Стики Чикън - на Мери Бери

- Пиле в сладко-кисел сос - на Миро

- Погачи със сирене - от Поверително в кухнята

- Точени баници и тиквеници - от Ани

- Френски макарони - една жена от Родопите нещо, не и запомних името. ОТ ютюб.

- Торти с ягоди и желета, мини чийзкейкове, тортите на Неделя - наред ги карах

- Панакота кремчета (ама тия, шарените, по диагонал в чашите) Simple Smile

- и още кво ли не.... сестра ми ме научи на един супер готини питки, универсална рецепта за тесто, и тях правя често, че понякога с пълнежи вътре и децата ги омитат на следобедна закуска

- Рататуй - прекрасен, но аз него и преди съм го правила

- правих няколко неща по рецепта на Звездев (включително и гръцка мусака - врътня, ама стана хубава).

- правих едни пирожки със сирене на Зведзев и пак (след като ги направих) се чудех каква е разликата м/у мекици със сирене и пирожки (ние мекиците у нас ги правим чисти и ги ядем СЛЕД това с каквото поискаме - сирене, сладко и т.н., но моята сестра в половината мекици слага сирене).

Общо взето това е една съвсем малка част от всичко, което наготвих. Но искам да готвя популярни храни, които по света си имат имена и се знаят какво са.

Та покрай тези храни стигнах до такос, бурито и т.н. Simple Smile

Продължавам аз Simple Smile

PS: Че се сетих... на Мери Бери има една рецепта с тортиля , явно мексиканската - с картофите и яйца. Два пъти я пробвах и двата пъти всичко замина на боклука. Нищо не стана. Първият път картофите ми бяха сурови, така и не омекнаха. Вторият път всичко се разрони противно в тигана. Sad Имам един колега, от Индия, който каза, че прави много хубава тортиля: Вариш, вика, картофите, после ги режеш и слагаш на котлона, яйцата и готово.
Мери Бери слага и лук и чушка (мисля, че беше казала, че чушката е нейното "допълнение" към тази рецепта".)

PS2:  сега си давам сметка, че аз под тортиля (въпреки, че вече два пъти правих опит и видях, че е в тиган - това, което казвате, че е фритата и което на мен така и НЕ ми се получи), под тортиля аз съм си представяла нещо завито в питка. Май с бурито продължавам да си го бъркам аз.

PS3: @Dailili - в кой магазин си видяла питките, за които писа?

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 14:50 от galaBG

# 19
  • София
  • Мнения: 19 322
Мексиканската тортия е само питката.
Испанската е с картофите и лука, същото като фритата.

# 20
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 754
Всъщност, днес се замислих, че ние май основно във ВЕТРИЛО и ХЕПИ сме яли тортиля. И май оттам идва моето объкрване, защото:

ВЕТРИЛО (ето какво сме яли, като "тортила):

Скрит текст:

И ХЕПИ - същата работа Simple Smile

Скрит текст:

За такоса е ясно всичко - царевична, малка, "отворена" питка и т.н.

Нека мине Великден и ще правя, снимам и пиша тук Simple Smile
Сега и в работата ми е много зор.

# 21
  • София
  • Мнения: 19 322
Е, човек като чете книги и рецепти, научава това-онова

# 22
  • Мнения: 4 706
Много приятна тема  Simple Smile
Харесва ми много това с популярни ястия от чужди кухни. Обичам да си правя домашен дюнер, обаче с купени питки и слагам пилешко, картофи, лук, домати и сос чили понеже не харесвам класическия за дюнер, но в Одрин дюнерите бяха с чили.
Идвам ти на гости ...  Simple Smile

# 23
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 334
Вкъщи често правим фахита с тортиля, пробвай, много е вкусно и е лесно. Аз на всичко малко завито в тортиля му викам фахита, но почитаме и съвсем класическата рецепта. Стига да си намираш точните подправки, по света има много интересни ястия "с имена" Hands Plus1 А в ютюб като започнеш да гледаш направо може цяла година да се отплеснеш Satisfied

Ако пак пробваш да правиш испанската тортиля, картофите се варят предварително, после на котлона се готви на по-слаб огън и като стане от едната страна се обръща с чиния да се опече и другата. Има едно друго подобно ястие, "гръцки омлет" Smiley

# 24
  • Мнения: 21
Аз обожавам в Гърция как ги правят. Наричат ги суфлаки. Принципно много ги обичам, но ми се струва, че тук в България и по конкретно София, взеха да ги развалят .

# 25
  • Мнения: 1 710
Днес се опитах да направя Тахини сос, който уж е сосът за дюнер. Не ми се получи. Купувала съм готов на Аладин от Кауфланд. И той не е като техния от дюнерджийнициите. Много ми се иска да го докарам съвсем същия.

# 26
  • с трима мъже :)
  • Мнения: 2 754
Суфлаки не е ли едни шишчета, с малки хапки месо ?
И даже мисля, че е пилешко. Или поне аз такова съм яла.

# 27
  • Мнения: 21
Суфлаки не е ли едни шишчета, с малки хапки месо ?
И даже мисля, че е пилешко. Или поне аз такова съм яла.

Те на дюнера казват суфлаки и на всякъде го приготвят различно.

# 28
  • в кукувиче гнездо
  • Мнения: 3 187
Днес се опитах да направя Тахини сос, който уж е сосът за дюнер. Не ми се получи. Купувала съм готов на Аладин от Кауфланд. И той не е като техния от дюнерджийнициите. Много ми се иска да го докарам съвсем същия.


Трудно, но не непостижимо. Кисело мляко, малко майонеза, чесън, лъжичка таханов сусам разтворен във вода, лимонов сок, малко сол, кимион, бял пипер. Страхотен е. Много по-хубав от този на Аладин.

# 29
  • Мнения: 1 710
Днес се опитах да направя Тахини сос, който уж е сосът за дюнер. Не ми се получи. Купувала съм готов на Аладин от Кауфланд. И той не е като техния от дюнерджийнициите. Много ми се иска да го докарам съвсем същия.


Трудно, но не непостижимо. Кисело мляко, малко майонеза, чесън, лъжичка таханов сусам разтворен във вода, лимонов сок, малко сол, кимион, бял пипер. Страхотен е. Много по-хубав от този на Аладин.

Чувала съм, че слагат и картофено пюре - кой на прах, кой на люспи. Ще опитам и така. Благодаря за рецептата!

# 30
  • в кукувиче гнездо
  • Мнения: 3 187
Днес се опитах да направя Тахини сос, който уж е сосът за дюнер. Не ми се получи. Купувала съм готов на Аладин от Кауфланд. И той не е като техния от дюнерджийнициите. Много ми се иска да го докарам съвсем същия.


Трудно, но не непостижимо. Кисело мляко, малко майонеза, чесън, лъжичка таханов сусам разтворен във вода, лимонов сок, малко сол, кимион, бял пипер. Страхотен е. Много по-хубав от този на Аладин.

Чувала съм, че слагат и картофено пюре - кой на прах, кой на люспи. Ще опитам и така. Благодаря за рецептата!
Честно казано това с картофеното пюре на прах е пълна шитня. Ползват го за сгъстител и на мен ми е противно. В оригиналните сосове за дюнери не присъства сухо пюре. Това е побългарена история и за мен изключително противна. Най-любимият ми сос за дюнери е този на Мимас.

# 31
  • София
  • Мнения: 19 322
Честно казано това с картофеното пюре на прах е пълна шитня. Ползват го за сгъстител и на мен ми е противно. В оригиналните сосове за дюнери не присъства сухо пюре. Това е побългарена история и за мен изключително противна. Най-любимият ми сос за дюнери е този на Мимас.
А Мимас някакви марсианци ли са? Или са много хай левъл дюнерджийница, която не прави "побългарени" неща

# 32
  • в кукувиче гнездо
  • Мнения: 3 187
Честно казано това с картофеното пюре на прах е пълна шитня. Ползват го за сгъстител и на мен ми е противно. В оригиналните сосове за дюнери не присъства сухо пюре. Това е побългарена история и за мен изключително противна. Най-любимият ми сос за дюнери е този на Мимас.
А Мимас някакви марсианци ли са? Или са много хай левъл дюнерджийница, която не прави "побългарени" неща
В сосовете на Мимас не знам да има картофено пюре. В тези на Аладин със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт