Включете се във великденската кулинарна книга на „Белла“!

  • 5 866
  • 161
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 777
Баница със сирене в Еър фраер
-половин пакет кори за баница
-2 яйца
-1/2 кофичка кисело мляко
-1 ч.л.сода
-сирене 250 гр.
-олио 3-4 с.л.

Навиваме докато запълним Фраера и печем на програма Bake, 180°-20мин.

# 91
  • Пловдив
  • Мнения: 813
Баница с батати и мащерка за пости
кори за баница Белла
Сладки картофи - 500 г
Лук - 3 големи глави
Черен пипер
Мащерка сушена
Олио
Сол
Захар

Тази баница е много подходяща за пости или при диета.
Бататите се пекат около час с корите, след което се обелват.
Лукът се кълца ситно и се пържи в олио до карамелен цвят. Дърпа се от игъня и се добавят 2 щипки захар и сол
Пюрират се бататите, към тях се добавя 1/4 ч.л сушена мащерка, карамелизираният лук и черния пипер.
Навиват се пурички от корите Белла, като два листа се слагат един върху друг намазнени помежду, по дължината на късата страна на листите се нанася от плънката. Готивите пурички се редят в намазнена тава. С четка се намасляват и отгоре. По желание могат да се наръсят с маково семе или сусам.
Пекат се 30 мин на 180 °

# 92
  • София
  • Мнения: 2 093
Бутерки с кашкавал, със сирене, с мармалад...
Баница с кори 'Бела'.

# 93
  • Мнения: 110
Пица с гъби и царевица
Тесто за пица BELLA
лютеница
царевица-50гр
гъби - 6 бр.
кашкавал - 50 г
зелена и червена чушка
риган
чубрица
Намазваме тестото с лютеницата, поръсваме с подправките,  нарязаните гъби и царевицата. Печем пицата за 10 минути на 220 градуса, поръсваме с кашкавал и оставяме за още 2-3 мин. във фурната.

# 94
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 509
У дома всички много харесваме бутер охлювчета за закуска или,като хапване при филмов маратон.
Рецепта:
Пакет бутер тесто;
100 гр майонеза;
100 гр шунка;
100 гр кашкавал;
100 гр пушено-топено сирене;
4-5 стръка зелен лук.
Приготвяне https://vm.tiktok.com/ZGexRDxtK/

# 95
  • Пловдив
  • Мнения: 3 256
Пиле в тесто

Сварено пилешко месо, 2 пакета бутер тесто, гъби, кашкавал, черен пипер и сол на вкус

Разстиламе целия лист тесто на дъното на тава, нареждаме обезкостеното пилешко месо, гъбите и наръсваме обилно с кашкавал, подправяме на вкус. Отгоре поставяме и втория лист тесто, подвиваме около ръба на тавата, продупчваме с вилица. Печем на 200' за около 25 - 30 минути. Изчакваме да поизстине, нарязваме на квадрати, или тортени парчета.

# 96
  • Варна
  • Мнения: 700
Банички с най-различни плънки от качествните кори на Белла
https://cdn.bg-mamma.com/8RQ2/UY314.jpg
https://cdn.bg-mamma.com/8RQ2/opT1H.jpg
https://cdn.bg-mamma.com/8RQ2/ekNIp.jpg
https://cdn.bg-mamma.com/8RQ2/c00oV.jpg
https://cdn.bg-mamma.com/8RQ2/F25la.jpg
https://cdn.bg-mamma.com/8RQ2/37wwK.jpg
https://cdn.bg-mamma.com/8RQ2/EVxJp.jpg
https://cdn.bg-mamma.com/8RQ2/pTOJg.jpg

Последна редакция: пн, 29 апр 2024, 13:33 от Пеева

# 97
  • Мнения: 122
Най-лесната рецепта за предстоящите празници е с три съставки: един пакет бутер тесто Белла, един буркан течен шоколад и едно яйце за намазване. Единият лист бутер тестото се намазва с течния шоколад, другия се слага отгоре, има всякакви варианти на форма, тя е по желание. Пече се на 200° за около 20-25мин.

# 98
  • Мнения: 6 755
500 гр  кори Белла
400гр сирене
100гр  масло
3 яйца
1ч.ч. кисело мляко

Тези продукти използвам, а рецептата е от моята баба.

Намазвам корите с яйцата, добавям сместа сирене, масло и мляко. Пека на 200 градуса.

# 99
  • in Wonderland
  • Мнения: 6 053
Солени бутерки със сирене

яйца - 2 бр.
сирене - 300 г
жълтъци - 1 бр.
бутертесто Бела  - 800 гр.

Бутер тестото се размразява и се разточва леко.

Яйцата се разбиват с метална бъркалка в купа и към тях се добавя предварително натрошеното сирене.

Бутер тестото се нарязва на широки ленти и всяка една се маже с плънката.

Лентите се завиват на малки рулца и се намазват с разбит жълтък.

Домашните бутерки се подреждат в тава върху хартия за печене и се слагат да се печат до готовност.

# 100
  • Мнения: 13 627
Днешното ми предложение е това изключително лесно и бързо за приготвяне солено печиво, което се прави с всички продукти на една стандартна баница, просто формата е по-нестандартна. Визуално изглежда като солен кекс, защото се пече във форма за хляб, но на вкус е нещо средно между баница и бюрек. Понякога променям някои от съставките, но днес ще ви опиша оригиналната версия.



Необходими са следните продукти:

✔️ 1 пакет фини точени кори за баница
✔️ 4 яйца
✔️ 50 мл олио или разтопено масло
✔️ 200 г сирене
✔️ половин кофичка кисело мляко
✔️ 100-120 мл вода
✔️ половин ч.л. сода за хляб
✔️ сусам за поръсване

В голяма купа се обединяват всички съставки, а корите за баницата се накъсват на малки парченца. Всичко се разбърква и се излива във формичката, в която предварително има поставена хартия за печене. Поръсва се обилно със сусам. Пече се около 45 мин. на 180 градуса (отново използвам функцията за циркулация на въздуха).

Да ви е сладко!

# 101
  • Пловдив
  • Мнения: 236
Обърната баница с точени кори Белла

Необходими продукти:
- 1/2 опаковка точени кори Белла
За плънката:
-  250г сирене
- 5 яйца
-кофичка кисело мляко
-1 чаена лъжичка сода
-1/2ч.чаша олио
- 3 суп. лъжици брашно

Намазваме тавата с малко олио, първо се слага от плънката, после 1 кора, плънка, после по 2 кори, накрая се завършва с с плънка. Нарязва се на парчета и се залива с разтопено масло в дупките на нарязаното.
Пече се в предварително загрята фурна, първо на силно, около 220 градуса, след като се навдигне на 180.
Когато е готова и я извадите от фурната, обръщате тавата върху 3 купички, за 5-10минути.

Да ви е сладко.

# 102
  • Мнения: 79
Бързи гюзлеми на тиган.
Вземате 1 лист кори за баница Бела, намазвате леко с натрошено сирене и яйце. Сгъвате на “кърпичка” и печете в тиган с обилно разтопено масло. Става бързо , хрупкаво и много вкусно.

Руло от бутертесто с шунка и кашкавал
Вземете цял лист бутертесто Бела. Върху него сложете нарязана на тънко шунка , а върху шунката -настърган кашкавал. По желание може да се сложи майонеза/ топено сирене. Навийте рулото , намажете с разбит жълтък, поръсете със сусам или друга поръска и сложете във фурната за 15-20 мин на 180 градуса. Воала

# 103
  • Пловдив
  • Мнения: 813
"Панделки" от бутертесто Белла

Пакет бутертесто
1 яйце
Кленов сироп
Сусам
Маково семе
Едра сол

Нарязва се цялото тесто на ленти с размер около 3*7см, които се усуквар в средата, за да,наподобят панделки.
Редят се в тава върху хартия за печене.
Една чадт се намазват с разбитото яйце и се поръсват или със сусам, или с едра сол. Друга част миже да се намаже с кленов сироп и да се намаже с яйце и да се поръси с маково семе, а след като се изпече леко да се намажат маковите панделки с кленов сироп.

Да ви е сладко!

# 104
  • Мнения: 113
Споделям рецепта за домашни гризини от бутер тесто с пармезан, които се получават уникални. За рецептата са нужни 1 пакет бутер тесто Белла, 1 яйце, 1 с.л. вода, 1/4 чаша с настърган пармезан, 1 с.л. нарязан пресен магданоз, 1/2 ч.л. намачкан риган. Загрявам фурната на 200 градуса, разбивам с вилица яйцето и водата в малка купа, добавям към тях пармезана и подправките и разбърквам. Разгъвам бутер тестото, като го нарязвам на дълги правоъгълници, намазвам с яйчена смес и го навивам. Топвам ги в още настърган пармезан и усуквам внимателно. Поставям ги в намазнена тавичка за печене и пека в предварително загрята фурна за около 15 минути. Лесно, бързо и супер вкусно. Опитайте и вие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт