За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 062
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 63
Здравейте!)
Правя малко проучване за готвенето и онлайн рецептите.
(начините, по които хората търсят, избират, съхраняват и
използват готварски рецепти в интернет пространството)

Ще съм ви безкрайно благодарна, ако отделите 2 минутки и попълните анкетата ми.
Благодаря предварително!)

# 601
  • Стара Загора
  • Мнения: 3 031
Да, имам, всъщност в този по-голям съд на водна баня пекох целия сладкиш.
Тъй като праавих карамела по-рано и го изсипах, той се е втвърдил във формата докато стане време да изсипя всичко друго и да сложа във фурната на водна баня, но пък защо само една част се е втечнила при печенето, не знам. После при обръщането на сладкиша си имаше карамел най-отгоре.

# 602
  • Sofia
  • Мнения: 21 754
И аз не знам защо се получава. 
Иначе като правя карамел в тигана/тендежера и остатъка го кипвам с вода и за нула време се разтваря.

# 603
  • Мнения: 7 402
Днес правих тирамису за първи път,рецептата взех от пакета с бишкоти на била,всичко на половина защото пакета ми беше останал наполовина,само че сложих 4 яйца само тях забравих да намаля🙁,там ли ми е грешката нз....крема стана мн воднист 7часа така и не стегна ......и сложих доста какао,но това не ме притесняват толкова, колкото крема😕е ще се изяде но ....
Бърках с миксер май и това е грешно .....
Моля за подробна лесна рецепта 😇

# 604
  • Русе
  • Мнения: 5 299
Скрит текст:
Днес правих тирамису за първи път,рецептата взех от пакета с бишкоти на била,всичко на половина защото пакета ми беше останал наполовина,само че сложих 4 яйца само тях забравих да намаля🙁,там ли ми е грешката нз....крема стана мн воднист 7часа така и не стегна ......и сложих доста какао,но това не ме притесняват толкова, колкото крема😕е ще се изяде но ....
Бърках с миксер май и това е грешно .....
Моля за подробна лесна рецепта 😇

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_7374.html

# 605
  • Мнения: 9 824
Според мен е напълно възможно да е заради яйцата. А и по принцип кремът за тирамису си е по-течен.

В рецепта за крем-нишесте (нишесте, захар, прясно мляко) може ли млякото да се замени с течна сметана и ако да, 1 към 1 ли или да се разреди малко с вода?

# 606
  • In transit
  • Мнения: 12 101
Днес правих тирамису за първи път,рецептата взех от пакета с бишкоти на била,всичко на половина защото пакета ми беше останал наполовина,само че сложих 4 яйца само тях забравих да намаля🙁,там ли ми е грешката нз....крема стана мн воднист 7часа така и не стегна ......и сложих доста какао,но това не ме притесняват толкова, колкото крема😕е ще се изяде но ....
Бърках с миксер май и това е грешно .....
Моля за подробна лесна рецепта 😇
Класическа рецепта за тирамису с доста подробно описание.

# 607
  • София
  • Мнения: 11 761
Днес правих тирамису за първи път,рецептата взех от пакета с бишкоти на била,всичко на половина защото пакета ми беше останал наполовина,само че сложих 4 яйца само тях забравих да намаля🙁,там ли ми е грешката нз....крема стана мн воднист 7часа така и не стегна ......и сложих доста какао,но това не ме притесняват толкова, колкото крема😕е ще се изяде но ....
Бърках с миксер май и това е грешно .....
Моля за подробна лесна рецепта 😇
.......и още едно предложение
КЛАСИЧЕСКО ТИРАМИСУ

и на тази страница има още три предложения за тирамису
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/04/blog-post.html

# 608
  • Somewhere far away
  • Мнения: 4 232
Аз пък не слагам яйца. И пак ми е супер вкусно и всички които са го пробвали са ми давали похвални думи.
Да , знам че не е по оригинална рецепта, но това си е моята рецепта и не бих се навила да слагам  яйца в този десерт никога.

# 609
  • Мнения: 3 222
Как печете месо и кюфтета, така че след изпичането да има добър вид?
Имам предвид отделянето на различни течности, които полепват по  него. Виждам доста снимки на печено, което изглежда страхотно. При мен не става. За кюфтета пък да не говорим.

# 610
  • Мнения: 10 548
Напоследък в чугунен тиган върху котлона ги правя, стават почти като на грил скара, но зависи от каймата- някои пускат много мазнина и почват да се пържат направо, тогава трябва да отливам от тигана. От домашно приготвена кайма (мляно месо) пък се е случвало да станат доста сухи (ако не е било особено мазно месото), тогава се налага да добавя и малко мазнина в тигана.

# 611
  • Мнения: 9 824
Е то месото си пуска сок, ама не е нещо гадно. Виж кайма и наденица ми пускат някаква гняс, която не знам какво е... Не са за гледане, докато не ги прехвърлиш в чиния. Уж купувам някакви фермерски, хубави продукти, ама кой ги знае.

# 612
  • In transit
  • Мнения: 12 101
Как печете месо и кюфтета, така че след изпичането да има добър вид?
Имам предвид отделянето на различни течности, които полепват по  него. Виждам доста снимки на печено, което изглежда страхотно. При мен не става. За кюфтета пък да не говорим.
За кюфтета да споделя(някои неща важат и за месото като цяло):
1. Има значение вида на месото, което ползваш за кюфтета. Не трябва да е много сухо, не трябва и да е много мазно. Ако в месото е имало много вода, тя няма къде да отиде освен в тавата.
2. Зависи какво слагаш в самата кайма като съставки.
3. Оваляй кюфтетата леко в брашно преди да ги изпечеш в тавата. Така ще се задържи влагата и ще изглеждат по-добре след изпичане.
4. Покрий тавата с хартия за печене и я намажи с малко мазнина, за да не залепват.
5. Възможно е да пуснат малко кръв при печене, което е нормално. Може с домакинска хартия да я пообереш от тавата и кюфтета.

# 613
  • Мнения: 34
Хей! Правя боб в рецептата пише 40мин в тенджера под налягане,в нормална тенджера,колко ли ще отнеме?

# 614
  • Мнения: 9 173
Докато омекнат бобчетата

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт