Ти какво сготви? Снимай, покажи! 142-ра тема

  • 24 000
  • 188
  •   1
Отговори
# 165
# 166
  • Мнения: 561

Печени чушки с телешка кайма и ориз

Ванилово нишесте с мляко и бисквитка, разлято в чаши

# 167
  • Мнения: 2 977
Крамбъл Flowers Cherries


Скрит текст:

# 168
  • Мнения: 15 494
Баба правеше бакла с джанки, обожавах това ястие, всъщност тя беше страхотна готвачка и всичко беше страшно вкусно.
И аз готвя прилично, но всеки от семейството/фамилията ми имаше неща които готвеше, които и да се разпъна не мога да ги докарам, както те ги правеха - на баба баклавата, козунците и всички манджи, ох, писюр кюфтетата и(по варненски) бяха уникални, на мама баницата, на татко мусаката, на другата ми баба зелевите сарми, на леля ми тортата, еех....
А от мен сега ръжен хляб със сьомга:

и с риба тон:

И зелена салата:

# 169
  • Мнения: 2 949
Едни соленки с бадемово брашно, пармезан и кашкавал от мен

# 170
  • Русе
  • Мнения: 5 296
Лятна идилия

# 171
  • София
  • Мнения: 1 391
Peych- от къде е този хубав жълт картоф?

# 172
  • Мнения: 1 875
За  гощаване на гостите днес

Пиле катцу със сос катцу и тай яйчена салата

бърз богат шоколадов сладкиш, сладолед и плодове

и тъй като гостите са чужденци ще ги гощаваме и с баница Smiley/ те пожелаха да им предложим и нещо българско/

# 173
  • Мнения: 561

Баница със сирене, полята топла със зехтин, топяща се в устата

Поизстинала, но с липсващо парченце Heart

# 174
  • Мнения: 364
Вечерята у дъщеря ми. Ньоки с домати.

# 175
  • Мнения: 561

Мекички със сладко от вишни

# 176
  • Мнения: 637
Едни соленки с бадемово брашно, пармезан и кашкавал от мен


Може ли рецептата на соленките?

# 177
  • Мнения: 1 438
Аууу! Толкова вкусни неща видях по-нагоре!

За посрещане на лятото от мен един
Ванилов сладоледен чийзкейк с боровинки и пробиотици

# 178
  • Мнения: 2 949
Може ли рецептата на соленките?

Направих ги като смесих 100 грама бадемово брашно, 60 грама ситно рендосан пармезан, 50 грама ситно рендосан кашкавал, 1 яйце. Като подправки сложих съвсем малко чубрица и риган. Всичко се меси докато стане хомогенно тесто. Аз разточих с ръка върху хартия за печене и нарязах на ленти, които леко разделичих. Тестото лесно се къса, така че трябва да се пипа внимателно 😁 Малко мисля, че в повече им дойде пармезана и мисля, че по-вкусни ще станат с чедър вместо с пармезан. Пече се на загрята фурна на 180 градуса за около 15/20 минути.

Последна редакция: сб, 22 юни 2024, 09:00 от Sivi

# 179
  • Мнения: 4 618
Соленки за днешната Задушница







Картофени кюфтета



Удон със свинско



Банички

Общи условия

Активация на акаунт