Любители на рози 5

• 22 543
  • 730
  •   1
Отговори
# 720
"Марковите" рози ги селектират и да са устойчиви на болести. При другите е късмет. Аз като видях, че от две рози еднакво гледани боледува само едната, започнах да се разделям с кекавите. Предпочитам да имам една, но здрава и цъфтяща.

# 721
Добро утро розови момичета!
Първата е от резник би трябвало да е Клер Остин сложена на арка, но бавничко ми нараства около 1.60м е. От другата страна е Розариум който също бавно ми се развива по скоро е разперен. Другите рози са Piano  три цвята. Всички са три години при мен ,на гол корен са садени. Приятен ден от мен!:heart:

Последна редакция: вт, 02 юни 2026, 09:28 от Svetlivv

# 722
Да, аз похвалих в някои тема хелатното желязо на Опал зи. Евтино е, а е много хубаво още след първото прилага се вижда ефект. Потърси го Алиса и полей розата, напръскай също и листата и за мен е с хлороза. За зеленият камък съм чела, че трябва да му се слага лимонтозу, за да се усвоява. Също съм чела и пирон да се забива в почвата.

# 723
  • София
М.г лекувах една катерачка с желязо. Бяхме 50:50 дали е вирус или липса на желязо, но се оправи!
Ето я м.г

И сега

Другото интересно е, че м.г цветът беше бледо жълт, а сега е прасковен, точно както е на снимката. Явно елементите влияят и върху цвета не само като големина.

# 724

Цъфнали резници

И на мен нещо ми е изяло листата на няколко резника. Това май беше оса листосъбирачка

Тази жълта пъпка много се моля да е Керио
Горичка си правят вече, по-хубави са от купените ми рози до сега

Черешката на тортата най-любимите ми

Коко Локо голяма красота е на живо, телефона не може да я покаже

# 725
Още розички
La villa cotta насадих я 2024г.

Това е Пашмина на 3 години

Червена балерина, много красива на мрежата я привързвам отново на 3 години.

# 726
Много красиви рози, момичета!
На хората розите цъфнаха, прецъфтяха, готови са за втори цъфтеж, а аз още чакам Souvenir de Baden Baden и Westerland да отворят пъпките.

# 727
Ох, тази ми е новата любимка

Много гъст стегнат цвят чудех се дали може да е Ашли, но сега като я видях на снимка се различават в центъра и май не е тя

# 728
  • София
Колко е стара тази роза, аз съм търсила сортове така, но има и др мн важни подробности, защото има мн подобни една на друга рози, големина на храста, как изглеждат листата, млади и стари, форма и цвят на пъпките, размер на розетката, има или не аромат. Чаен хибрид или флорибуна, възраст на храста, понякога младите рози първите им цъфтежи не са съвсем характерни, особено пък ако са от резник и тн... Ако дадеш снимка на храстчето и малко подробности може и да стигнем до някой сорт или да стесним до 1-2-3 възможни.

# 729
Няма храст, резник е това от есента. Има изправена здрава дръжка и според ме е чаен хибрид. Като я гледам колко е стегната си мисля, че и във ваза ще издържа много време.

# 730
  • София
Ее предполагам тогава трябва да поотрасне и ще видиш истинското й лице догодина или даже на следващата, до тогава според мен няма да може категорично да се каже ашли ли е или не, но не е невъзможно

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт