Нашите цветя - тема 30

• 22 189
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Да саксията вся пак трябва да е мн добре дренирана(явно не е била за да изгният) и количеството лукувици да е съобразено с размера...  И като е на балкон нищо не пречи да е в някой сух ъгъл и да поливате контролирано. Така или иначе едрите Луков искат 15-20 дълбочина и като освавиш малко пръст за корени и място за дренаж,  и като имаме предвид, че реално са пренаселени винаги и в постоянна борба за хранителни вещества, всъщност според мен  си  трябват големки саксии,  или ако са средни към малки с малко лукувици... 🤷‍♀️

# 736
  • In transit
Anmasu, става лазаня в саксия на балкона. Тази дори не е толкова дълбока.
Съжалявам за лошата снимка, домързя ме да изляза на балкона, затова през прозореца снимах. Joy

# 737
Сандъчетата са ми монтирани на балкона и са по 80 см, имат си хубав дренаж, но няма как да се местят на сухо. А дъждовете бяха почти седмица без да спре. Обаче явно на плитко съм ги сложила изобщо не бяха 15-20 см. Нищо де, другата година ще пробвам пак.

# 738
Сях мушката и сакъзи, разбирай начупих от София и ги посях във Варна. В една мъгла, с нож да я режеш.че и преди това минахме през село, и аз успях и гората да овършея- та от там теменужки и горски ягоди.
Мускар-и набрах, но не успях да изкарам луковични ( селската ни къща е като килим от мускари.
На морската ни къща нещо тревата не е …. Много добре. Та където имаше дупка, пусках луковици. Естествено само нарцисите са оцелели. На есен отново, то без това косенето започва началото на юни, така че цветята спасяват положението

# 739
Честит празник на цветята! Здраве, слънце и все така красиви балкони и градини! Flowers Hibiscus Flowers Tulip Flowers Rose

# 740
Честит празник мили цветарки, заповядайте в новата тема

https://www.bg-mamma.com/?topic=1868113.new#new

Общи условия

Активация на акаунт