Моите кулинарни експерименти

  • 30 599
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 4 294
Рулца от тиквички по рецептата на Марулка

Импровизирах в пълнежа - краве сирене, кисело мляко, горчица, чесън, копър, черен пипер.



Заливам всяка порция със сос от заквасена сметана, кисело мляко, чесън и копър  Peace

Благодаря на Марулка за идеята   bouquet

# 16
  • София
  • Мнения: 4 294
Плодово реване по рецептата на Мама Цоцоланка







Последна редакция: нд, 13 юли 2008, 18:12 от Дудинка

# 17
  • София
  • Мнения: 4 294
Патладжани на фурна

4 средно големи патладжана
3-4 домата
4 скилидки чесън
100 гр. кашкавал
черен хляб
босилек, магданоз, олио

Патладжаните се белят, режат се на ивици. Осоляват се, поставят се в съд с вода за 10-20 минути.
След това се подсушават, нареждат се в намазнена тава, пекат се във загрята фурна.
След като поомекнат, отгоре се нареждат тънки филийки черен хляб, доматите нарязани на резени.
Поръсва се с босилек, магданоз и накрая с настърган кашкавал и пресован чесън.
Накрая се слагат малки рачета масло и се допича във фурната още около 20-30 минути
.

# 18
  • София
  • Мнения: 4 294
Пилешки пържоли със сметана

1 тарелка пилешки пържоли
1 майонеза
4-5 с.л. кисело мляко
100 гр. кашкавал
сол и черен пипер

В леко намазнена тава слагам осолените и поръсени с черен пипер пържоли


Поръсвам ги отгоре с настърган кашкавал


В купа разбърквам сметаната с кис.мляко, соса изсипвам отгоре и пека в загрята фурна около 40 минути.





# 19
  • София
  • Мнения: 4 294
Заек със зеленчуци на фурна

1 заек,
1-2 глави лук, моркови
200 гр. гъби
доматено пюре (домати от буркан)
1 чаша ориз 
олио
черен и червен пипер, вегета, магданоз

Заека се вари за около 1 час.
В тиган запържвам ситно нарязания лук, гъби и морковите на лентички.
Задушавам ги, добавям нарязаните дробчета от заека,
даматеното пюре и ориза, разбърквам още малко и махам от котлона като се сгъсти ориза.
В тава поставям по средата заека и отстрани ориза със зеленчуците.
Сипвам около 3 чаши от бульона на заека и пека в загрята фурна до запичането на ориза.

# 20
  • София
  • Мнения: 4 294
Патладжанени пици

мой вариант от темата за патладжаните Laughing

Изпържвам патладжаните във фритюрника.
Смесвам натрошено сирене, 1 с.л. кисело мляко, копър, чесън и черен пипер.
Нареждам патладжаните като върху всяко парче слагам обилно от сместа и отгоре покривам с още едно парче патладжан.

Нареждам ги в тавичка и отгоре слагам нарязаните обелени домати, запичам в МВ около 20-30 мин.


# 21
  • София
  • Мнения: 4 294
Брауни с лешници

Рецептата я взех от тук, като добавих накрая 1 пакетче сметана отгоре



 

# 22
  • София
  • Мнения: 4 294
Пилешки рула със зеленчуци
Продукти:
пилешки пържоли от гърди,
малко микс от замразените зеленчуци
лук и чесън
черен и червен пипер, вегета, къри

Приготвяне:
В тиган на горещо олио запържвам лука и чесън на ситно нарязани.
Добавям микса от зеленчуците и бъркам малко.
Пържолите се разтварят, намазват се с черен пипер, вегета.
По средата слагам от зеленчуковата смес и ги затварям.
Завързвам ги с конец и хувабо ги поръсвам с черен и червен пипер, къри и вегета.
Поставям ги в тава, сипвам малко вода, поръсвам с олио и пека във фурната около 1 час и половина.
Непрекъснато поръсвам пилешките рула със соса от тавичката, по средата на печенето ги обръщам.




# 23
  • София
  • Мнения: 4 294
По рецептата на Лео http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170310.20


# 24
  • София
  • Мнения: 4 294
Раираните кифлички по прословутата форумска рецепта  Mr. Green

# 25
  • София
  • Мнения: 4 294
Супа топчета

# 26
  • София
  • Мнения: 4 294
Кекс


# 27
  • София
  • Мнения: 4 294
Принцеси с кайма и кашкавал

сурови

и готови изпечени  Laughing

# 28
  • София
  • Мнения: 4 294
Кюфтета по чирпански



Каймата омесвам като за пържени кюфтета - яйце, подправки - черен пипер, чубрица, суха целина, лук, от готовата смес оформям кюфтета и ги овалвам  в брашно.

В тенджера в загрято олио пускам лука ситно нарязан, морковите на ренде и задушавам.
Прибавям 2 с.л. брашно и малко червен пипер, бъркам и сипвам постепенно водата и бъркам.
Така оставям докато заври водата, след завиране пускам кюфтетата и нарязаните на кубчета картофи.
Подправки - слагам от тези на маги или бульоните.
Варя докато уврат картофите  и кюфтетата и при сервиране поръсвам с магданоз.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 13:38 от Дудинка

# 29
  • София
  • Мнения: 4 294
Варени яйца с маойнеза

Общи условия

Активация на акаунт