Какви продукти използвате за ароматни сладкиши?

  • 4 806
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 182
Зимните празници задължително са свързани с празничното „ритуално” печене. При него най-важните продукти са ароматите за домашни сладкиши. В тази категория през последните няколко години Dr.Oetker предложи няколко нови продукта за ароматизиране на печива и десерти, като разликата помежду им е в крайния аромат.

Най-вкусните сладкиши са тези с лек, нежен и ненатрапчив аромат. Най-популярните аромати по нашите географски ширини са ванилия, лимон, портокал и ром.

Най-предпочитаният аромат е този на ванилия. Естествената бурбонска ванилия е използвана още от ацтеките в дълбока древност и пренесена в Европа от испанците. Днес на пазара има различни видове ванилови аромати – чист синтетичен ванилин, ванилена захар и бурбонска ванилова захар. Основната разлика между тях е крайният резултат в аромата.


Заради фината си структура чистият ванилин трябва да се разбърква много интензивно и продължително в сместа за сладкиши. Ако не се разпредели равномерно, има вероятност да не ароматизира достатъчно сладкиша.

За да улесни този процес, Д-р Аугуст Йоткер разработва през 1894 г. продукта ванилена захар. При него чистият фин ванилин се намира върху кристалчета захар. Захарта се разпределя равномерно и се разтваря лесно в печива, кремове и напитки, а това от своя страна позволява постигането на гарантиран и приятен ванилен аромат.

Бурбонска ванилова захар Dr.Oetker представлява смес от фино смлени шушулки и семена от растението орхидея, Бурбонска ванилия и захар. Неповторим, естествен аромат на ванилия ароматизира кристалчетата захар и се запазва с помощта на висококачествената опаковка. Тази комбинация ще направи фин вкуса на Вашите печива, дребни сладки, десерти и напитки.

Друг популярен начин за постигане на приятен аромат е с течни есенции ванилия, лимон и ром Dr. Oetker. Те имат силен и интензивен аромат, затова трябва да се дозират на капки чрез дозаторната ампула. Есенция ванилия и ром могат да се използват и за ароматизиране на напитки, шейкове или коктейли, тъй като се разтварят в течности.

Лимонената есенция може да се използва само за сладкиши и кремове, защото е на маслена основа и не се разтваря в течности. Естествените масла съхраняват сигурно натуралния екстракт от лимон.


Зимните празници се свързват с цитрусовия аромат на лимон и портокал. Oт Великден насам, Dr.Oetker предлага и „Финес” – аромат лимонови и портокалови корички. Тяхната основна функция е да дадат неповторимия аромат на лимон и портокал, дори когато нямате цитруси подръка. Нежният му естествен аромат се дължи на балансираната смес от лимонови корички, етерични масла и гроздова захар.


Какви продукти използвате за ароматните сладкиши?

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 11:45 от Редактор*

# 1
  • Мнения: 9 907
канела, карамфил и джинджифил.

# 2
  • Мнения: 313
Канела, ром, захаросани портокалови корички, джинджифил, кафява захар, мед, ванилена захар

Общи условия

Активация на акаунт