Коледа 2017

  • 135 280
  • 956
  •   1
Отговори
# 345
  • София
  • Мнения: 726
Домашно направен айсинг ли?

# 346
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
С домашен айсинг с белтък и пудра захар и ние сме ги яли и след 2 месеца инищо им нямаше. За повече не знам, защото се изядоха дотогава.

# 347
  • Мнения: 1 265
Сем, имам гръцка рецепта за финикия. Какви са тези сладки? Моя приятелка от Америка ми я донесе, а на нея й е от приятелка гъркиня.
mariat - "финикя" в превод от гръцки = фурма ! Затова и сладките така се наричат. Тестото има вариации (т.е ще срещнеш различни рецепти), но е ронливо. Наименованието идва от пълнежа - цяла фурма, в която е пъхнат бадем или лешник.
Негативни страни -
* трябва да подбереш малки, и НЕ смачкани фурми когато купуваш; ако са големи - сладката става огрооомна; ако са смачкани/сплескани - не можеш да извадиш лесно костилката и пъхнеш ядката.
* най- лошото според мен , поради което ние не ги обичаме Е люспата на фурмата; нея можеш да я махнеш, но си е голяяяма играчка самото махане и запазване целоста на плода.
Ти можеш ако искаш да опиташ с част от цялата доза и да решиш сама дали ще ви харесат.

# 348
  • Мнения: 39 866
Благодаря за разясненията за финикия.
Искам да кажа, че се радвам, че не съм се зарибила да украсявам коледните сладки с фондан. Щях да се дразня от не- добрия резултат. А като прочетох за перипетиите с боите съм сигурна, че щях да изтегля късата клечка.

# 349
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 288
Здравейте, захващам се тези дни и аз с правенето на коледните сладки. От няколко години, може би 5-6 винаги правя меденки, украсени с айсинг, рохличките на Наталина и линцеровите сладки. Правила съм щолен и английски коледен кекс, но това определено не са нашите тип десерти. Чудя се с какво да разнообразя тази година. Правила съм и напуканите сладки и бисквитите на Дядо Коледа. Решила съм тази година да направя и меденки с фондан.

# 350
  • Мнения: 2 707
Аз ще разнообразя с шоконус кугели и Коледна торта Павлова Simple Smile

# 351
  • Sofia
  • Мнения: 4 615
Да се включа и аз, че мисля да ги почвам тази неделя.

Ако някъде видите промоция на масло, пишете, че при мен отиват килограми...

# 352
  • София
  • Мнения: 11 763
Да се включа и аз, че мисля да ги почвам тази неделя.

Ако някъде видите промоция на масло, пишете, че при мен отиват килограми...
В СВА онзи ден имаше на  Butter по-малко от 5 лв. Взех го, свърши след мен. Но най-много след President харесвам на Lurpak. В момента ми излезе една реклама на  President - 250 г -6.50 лв - HotHouse . Дали да си поръчам и от там, цената е много добра?? Ще поръчам, няма да ми е в много. Отивам.

# 353
  • Мнения: 15 147
В била до днес едното немско без краварката е на 4 лв. И е без била карта.

# 354
  • София
  • Мнения: 11 763
В била до днес едното немско без краварката е на 4 лв. И е без била карта.
Едно такова немско  без краварка така жестоко миришеше на... няма да кажа на какво, че ми го взеха обратно без думичка да кажат, върнах го безпроблемно. 4 пакета по 250 г.  Не смея така да взимам. Само проверени марки.

# 355
  • Мнения: 15 147
Аз второ такова пакетче използвам вече, че се бях заредила от предходната промоция. Но не съм ги душила всички, само две оставих отвън - другите - във фризера.

# 356
  • Мнения: 7 050
Fortuna Mирa ще се радвам и двете да споделите рецептите си Simple Smile И се чудя дали мога да сменя подсладител в рецепта с фурми да речем?

Това е рецептата по която ги правих, надолу по страницата пост 258.  Peace
http://www.bg-mamma.com/?topic=755080.255

# 357
  • Мнения: 1 214
Тази седмица Президент-а от 250гр. е на 6.59лв в Кауфланд.

# 358
  • София
  • Мнения: 717
Да се включа и аз, че мисля да ги почвам тази неделя.

Ако някъде видите промоция на масло, пишете, че при мен отиват килограми...

Не знам дали цената е добра , не купувам често масло . Все пак погледнете.


# 359
  • София
  • Мнения: 1 184
Скъпи кулинари, пишещи тук - имам огромна молба към Вас. В предишната тема някой беше публикувал снимка на коледен кейк (не АКК) декориран с червена панделка, заедно с рецептата за него. Беше с много плодове и ром и изглеждаше феноменално. Мисля да впечатлявам свекървата с него за коледния обяд. Преди месец-два беше публикувана. Тогава си казах, че ще си я запиша, но ха днес, ха утре и я изгубих. От два дена препрочитам темата и я търся, но нещо не успявам да я открия. Моля ако някой се сети или си познае рецептата, ще съм му много благодарна за съдействието.
 Аз обожавам да правя сладки - понякога се получават, понякога не, но желанието си остава..
Тази година моят списък изглежда така:
1. Меденки на Джема - на топчета, пълни с мармалад и орехи
2. Джинджифилови сладки - като човечета, украсени с айсинг
3. Маслени бисквитки (рецептата с многото видове, публикувана преди няколко дни) с ядки - украсени с фондан и фонданов принт.
4. Шоколадовите напукани сладки по рецептата на Рудолф - любими на ММ
5. Капучинови звездички - за първи път ще ги правя, дано да станат.
6. Бисквитките сърчица на Марчева.
7. Меломакароната по семейната рецепта - изглежда много вкусно. Ние обичаме сиропирани сладкиши. Дано да се получи, вместо баклава.
Аз започвам седмица преди Коледа, защото правя по една доза - за моето семейство и близките ни. Обикновено до Нова година са свършили. Миналата година правих линцери и кравайчетата на Наталина, но искам малко разнообразие и ще ги пропусна тази. Меденки правя постоянно, но по рецептата на Джули (децата ги обожават). Сега ще я сменя, защото искам точно слепените меденки от моето детство. Дано да се получат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт