Преди да започна да кажа ,че рецептата за тортата е много икономична,а крайният резултат е много вкусен.
Първо малко подробности:
Блатовете за тортата са два,по принцип се пече един и се реже на две,но аз си разпределих сместа по равно в две и,и пекох два отделни блата,че не ме бива много със разрязването.Кремът,който съм използвала за тортата е съвсем обикновен домашен крем,но може да се сложи някой който ви е любим,но препоръчвам да се направи с този.Та ето продуктите за обикновената тортичка:
За блатовете:
2 яйца,1.ч.ч.брашно (около15 суп.лъжици),100мл.прясно мляко,100мл.олио,1 баклувер.
За крема:
500мл.прясно мляко,3 суп.лъж.брашно,около 1ч.ч.захар,1 яйце,1суп.лъж.краве масло или маргарин,1 ванилия.
Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване,след което се слагат останалите продукти и се доразбива с ниската степен на миксера,получава се нормално кексово тесто,пекат се както мислите,че ще се справите по добре На 160-180° загрята фурна.
За крема в тенджера се слага студеното прясно мляко и всички останали продукти (без кравето масло и ванилията-те се слагат в крема ,когато вече е готов и е свален от котлона), разбива се всичко и слага се на бавна степен на котлона и се бърка постоянно,за да не загори.Когато е готов се слагат маслото и ванилията.
За да са по сочни блатовете съм разпределила върху тях 200 .прясно мляко,след това се слага кремът между тях, а за сосът отгоре съм използвала 100мл.прясно мляко с 3 -4 супер.лъж.нутела и 1ч.л.нишесте(няма значение какво-просто за плътност на соса),загрято на котлона,но може да се поръси и само с пудра захар отгоре ,въпрос на вкус...а и време...Формата ,в която съм пекла блатовете е кръгла форма за торта с размер 26см.Хубаво е преди консумация,тортата да престои най малко 2 часа в хладилник,за да постегне крема.
Общо взето,надявам се като за първи път да съм обяснила добре ,а ако има нещо може да питаш винаги насреща съм .