Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 25

• 29 943
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! В цялата паника с мъжа ми взехме малко витамини. Въпросът ми е дали мога да пия: витА,Ц,Е,цинк,Д и отделно биозин мама? Бебка е на 4 месеца,изцяло на кърма. Благодаря и се пазете!:heart:

# 496
Може. Все пак е добра идея поне по телефона да обсъдите с лекар, защото всеки човек си има медицинска история някаква 😄 но са съвместими с кърмене, добавки са. Аз взимам Е, Ц и бирена мая в момента.

# 497
Здравейте.Бях писала наскоро,че малкия през деня отказва дясната гърда. Суче от нея само вечер за заспиване и нощем. Явно не суче както трябва от нея, защото за трети път ми излиза блистер за период от 10 дни и в резултат зверско запушване и ужасна болка докато суче. Аз го махам блистера, и след няколко дни пак наново.Как мога да предотвратя излизането им? Виждам, че от тази гърда не суче както трябва и предъвква.Пробвах да корегирам, не става дори и спящ. Мажа с лансинох по няколко пъти на ден.Да спря ли да му я предлагам? Но пък ако спра, ще спре кърмата в нея, а някак си не ми се иска.....

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 19:40 от Sol1986

# 498
Здравейте!
Бебето ми е на годинка. От два дни не иска да суче. Щом го приближа до гърдата, се дърпа, извива се назад и започва да мрънка. Само веднъж през нощта успях да го накърмя.
А до онзи ден си сучеше поне по 4-5 пъти през деня и 3 пъти през нощта.
Иначе е захранен и изяжда два или три пъти на ден по 200 грама пюре/каша/попара... Т.е. кърмата му е между другото. И всъщност сам си искаше, даваше знаци, посягаше и гледаше към деколтето ми почти винаги, когато седна до него...
А сега изведнъж не иска. Възможно ли е да се отбива сам?

# 499
Сол, блистерите са от неправилно засукване, пробвайте да счените позата, следете еднакво ли държите детето на едната и другата страна.
Или, има хубава стахия на Хедра по въпроса дали е стачка или отбиване, прочетете я.

# 500
  • София
Една успокояваща публикация от Десислава Пеева(лидер в Ла Лече Лига и IBCLC Консултант) относно коронавируса и разделянето между мама и бебе. Автор е доктор Джак Нюман, който е меко казано светило в кърменето https://www.facebook.com/Kyrmeneto/posts/2438014746510800?__xts_ … pYR&__tn__=-R
Съжалявам, че така излиза линка, но не мога да взема по-прегледен.
 Ла Лече Лига продължава да отговаря на националния си телефон(ако не ви вдигат, звънете упорито няколко пъти. звънят много жени, а докато говори лидера, не разбира, че друг звъни през това време), домашни посещения няма да има, докато не премине това положение. В сайта на организацията има контакти на лидер-консултанти в различни населени места в България https://lllbg.org/kontakti/
Ла Лече Лига има и своя група във фейсбук Кърменето от А до Я, където отговарят опитни майки или лидерите, когато са свободни.
Предполагам, че на страницата на НАПК може да видите и техните координати.   

lilli, може да го мъчат зъби. Или нещо да се е променило във вашето ежедневие и да изпитва тревога, дискомфорт. Даваш ли някакви добавки/медикаменти? Да има роднина у вас или вие да сте при роднини?

# 501
А цикълът да ви е дошъл/ да го очаквате?

Напоследък само тоя въпрос задавам 😂

Последна редакция: нд, 15 мар 2020, 14:18 от LittleCactus🌵

# 502
Няма смисъл, разбира се, разделянето на мама и бебе. Този вирус е нов, но има достатъчно данни, че не е опасен за децата. Все пак бъдете внимателни, не излизайте с бебетата, защото често с количките се налага използването на асансьори, които са малки кутийки, фрашкани с вируси, та избягвайте да излизате, дори и на места без хора.
Бъдете здрави и спокойни!

# 503
Когато усещам като бучка в посоката към нея ли се поставяше брадичката на бебчето?В лява гърда отдолу в ляво я усещам
Коя поза е подходяща

# 504
Здравейте, момичета. Отдавна не съм писала в групата, а и не ми остава време да я следя изобщо.

Бързото ми въпросче е дали мога да пия витамин Ц на Doctor's best (такъв имам от преди, че сега всичко е дефицит)? И кога да го пия. Мисля да го взимам като имуностимулант. Кърмя дъщеря си сутин и вечер, тя е на 1 г.

П.с.: утре ще се обадя и на педиатърката, но от нея не очаквам кой знае какъв адекватен отговор, защото според нея трябваше да отбия дъщеря си още на 7-8 месеца. А при създалите се обстоятелства хич не смятам да я отбивам скоро.

# 505
Ми той е добавка,според листовката е приема, няма проблем да се приема. Аз писах и по-горе витамини като добавка са ок,просто ако някой има спецефична медицинска история, да се консултира с лекар по тел,че в момента всеки пие всичко,такова усещане имам.

Орион, да, точно така.
Може би поза футболна топка да ви е удобна и легнала,пробвайте и вижте.

# 506
Здравейте, имам новородено на 5 дни и тамън ми дойде кърмата. Може либда ми кажетебкак да преценя дали се е нахранила. Оставям я по половин час на гърда, като тя заспива в повечето случаи, но като я пощипна продължава да суче. След това не й давам друго, но дали й есе достатъчно като милилитри? Също така колко мл. трябва да приема на хранене, ако реш да се цедя и да й давам?

# 507
Прочетете в първи пост закования текст,там са отговорите. Вижте и картинките поне в първи пост. Това е базисната информация,която ви трябва.

# 508
Въпрос Simple Smile Моето момиче е на 4 месеца и нещо,кърмена на поискване.От няколко дена нещо ми се сърди една-две минути след като почне да суче. Сменям гърдата,хапва и там 2 минути почва пак рев. Връщам на първата и хапва,чувам я как преглъща.Като цяло яде супер бързо или просто няма-и двете гърди за под 7 минути сигурно. Наддава си прекрасно,даже сме над нормата.Яде много на често и не знам дали това не е грешката...на 2 часа,2.5. Е,прави и дупки от 4 часа,но през деня си хапва честичко. Като една изморена мама реших да предложа АМ(знам че е грешка),но исках да видя дали реве от глад...не го иска...и изцедена кърма не иска.Може би заради шишето,не знам.
Въпросът е дали е възможно да не и стига вечер и за това да е толкова кисела? Изключвам цикъл-нямам и няма да имам повече...Благодаря!

# 509
По-вероятно е да е изморено детето, много да му се спи и яденето да го изтощава още.щом яде, наддава, пишка, ака, всичко е точно. Подгответе се за периоди на рев по неясна причина, нормално е и едва сега започва.

Общи условия

Активация на акаунт