Започвам аз.
В ресторанта на "Макдоналдс" на "Цариграско шосе" , касиерката е с ръкавици, но въпреки това взима парите с тях и пак с тях бърка в кутийките за картофки отвътре, за да ги разтвори ....
В дюнерджийницата "Aladin Foods" на ул. "Бели Дунав", дюнерджията беше без ръкавици. След направена забележка сложи демонстративно и нагло едната. След уточнение да сложи и другата, сложи и другата.
Касиерката беше с ръкавици, НО пипа пари, след това издава касова бележка, която пипа и подава на клиента, клиента я подава на дюнердижята, той я пипа (няма значение, дали с или без ръкавици), след това пипа хлебчето, както на съответния клиент, така и на следващия.
В лаборатория "Рамус" при "Сточна гара", няма лице, което да контролира опашката, дали е на безопасен диапазон. Но това, което най-много ме обезпокои е, че от лабораторията нямат изработен механизъм да контролират и разделят хората, които идват, да се тестват за Корона вирус и такива, които са за друго.
Преди няколко дни бях на същата опашка, хората пред мен бяха на по-малко от 2 метра - кихащи и кашлящи и се оказа, че половината са за тестиране за Ковид.
Днес се будя с дразнение в гърлото, лека кашлица и кихане. При положение, че при мен продължава карантината, заради родител в рискова група, да си лепна вируса, защото нямат достатъчно акъл да предприемат предпазни мерки, знаейки, че на една опашка има вероятност да се редят здрави и болни е просто нелепо...