Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 7

  • 54 339
  • 573
  •   1
Отговори
# 420
  • Враца
  • Мнения: 2 735
А, за съдовете на Duka, някой има ли наблюдения?

# 421
  • Мнения: 45
Здравейте,някой има ли мнение за френските тави от била акцията медни на mauvel

# 422
  • Враца
  • Мнения: 2 735
Те, истински ли са ? И аз, тави не виждам, само тиган.

# 423
  • Мнения: 45
Да де,за тигани ставаше дума Simple Smile,в бързината стават грешки.Мисля да пробвам големия тиган с големите чинии на марката.

# 424
  • Мнения: 6 988
Истински са, но не са баш каквито трябва да са. Хубавите медни са дебели между 2 и 3 мм, а тези са 1,5 мм. Липсващата дебелина са я заменили с алуминий, който също е добър проводник на топлина, но не толкова добър колкото медта и малко се обезсмисля цялата работа. Освен това класическите медни са калайдисани което ги прави по-незалепващи, а тези са с нераждавейка отвътре и съответно ще се залепват нещата.

# 425
  • на село
  • Мнения: 288
Здравейте ,

Имам силиконова форма за кекс ,може би я ползвам от година ,но забелязвам ,че на дъното оребрената част вътре потъмня и си промени цветя.Имам чувството ,че сякаш като я мия не мога да я измия докрай ,сякаш е нарушена повърхността.Ползвам я на 170 градуса ,а по спомен в упътването пишеше ,че е устойчива до 300.
Означава ли ,че е негодна за ползване.Някой с опит да сподели.

Благодаря!

# 426
  • Мнения: 12
Здравейте,

Имам няколко въпроси и ще съм изключително благодарен да помогнете!
Става въпрос за индукция.

1. Закупих си тази тенджера преди да попитам тук за съжаление:
https://www.kulina.bg/giuvech-s-kapak-duetto--g7194655-tefal-24-sm-5-l/

Доколкото разбирам като е стоманена е безвредна, но добър вариант ли е за цената? Капака с отворите за прецеждане са доста добра екстра според мен и затова подходих към нея.

2. Търся си 28см УОК тиган до 100 лева.
В момента имам някакъв на Тиган с незалепващо покритие и за няма и 20 готвения се е надраскал леко на дъното и не съм особено доволен.
Тези в Метро или ИКЕА изцяло стоманени добър вариант ли са или да търся по Амазон.де или другаде?

3. Нормален тиган 24 см - някакви предложения?

3. Търся си голяма кръгла тава до 100 лева макс. Към каква трябва да се насоча? Стоманената добър вариант ли е в случая и какво бихте препоръчали?

Досега не съм имал стоманена съдове и се притеснявам леко за залепването и ще трябва да се уча, но ми се иска да е безвредно.

благодаря Ви!

# 427
  • Мнения: 302
Относно уок тиган - зависи дали търсите само форма на уок или автентичен уок.
Имам втория вид, т.е. истински китайски стоманен тиган, при който има спесифичен начин на готвене, почистване и поддръжка (китайски рецепти, много клипове в ютюб със съвети, миене с бамбукова четка, омазнаяване след подсушаване и т.н.).
Стоманените съдове е добре да са и за индукционни котлони.

# 428
  • Мнения: 12
Не, просто дълбок тиган подобен на уок търся, където по-лесно да запържвам доста неща.

# 429
  • Мнения: 6 399
Уок тиган с керамично покритие имам на WMF и няма следи от употреба, но не мия в миялна.
За тава препоръчвам Pyrex  или Luminark серия  Дивали има и още една. Доматите не влияят добре на стоманата и правят петна, а в тавите често се съхранява храната по-дълго. От практична гледна точка са по-добро решение. За баница ползвам също Дивали.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 14:01 от drago_2008

# 430
  • Мнения: 351
Здравейте! Препоръчайте качествен и здравословен керамичен тиган с незалепващо покритие - да издържа на високи температури, да е произведен без вредни вещества, нанотехнологии и т.н. Моля препоръчайте конкретна марка/модел. Благодаря

# 431
  • Мнения: 12
@drago_2008 ,

Да разбирам че за тиган, който е дълбок като УОК ми препоръчваш с керамично покритие? безвреден ли е може ли да видя какво имаш?

За тавата, доколкото разбирам това са модели от стъклокерамика и тотално се заменят металните с тях? Притеснява ме малко да не се пръснат?
Храна почти никога не държа в тавите, ами слагам в стъклени кутии и в хладилника за съхрание, че хладилника ми изсушава супер бързо храната.

# 432
  • Мнения: 6 399
@drago_2008 ,

Да разбирам че за тиган, който е дълбок като УОК ми препоръчваш с керамично покритие? безвреден ли е може ли да видя какво имаш?

За тавата, доколкото разбирам това са модели от стъклокерамика и тотално се заменят металните с тях? Притеснява ме малко да не се пръснат?
Храна почти никога не държа в тавите, ами слагам в стъклени кутии и в хладилника за съхрание, че хладилника ми изсушава супер бързо храната.
Да, заменила съм металните с тези на двете марки. Пирекс имат капаци от стъкло и аз си спестявам прехвърляне на яденето често. Няма как да се пръснат позволяват нагряване до поне 200 градуса и нагоре. Пише им в инструкциите. Ползвам от години.

 На WMF ми е с такова покритие
https://wmf.bg/tigan-s-ker-pokritie-ceradurprofi-20sm

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 22:38 от drago_2008

# 433
  • Мнения: 20 266
За тези които са с керамично покритие, мисля че точно в темата бях чела, че са почти същите като другите с незалепващото покритие, с добавени някакви керамични частици вътре, тоест не са от безвредните.

# 434
  • Мнения: 983
Здравейте! Препоръчайте качествен и здравословен керамичен тиган с незалепващо покритие - да издържа на високи температури, да е произведен без вредни вещества, нанотехнологии и т.н. Моля препоръчайте конкретна марка/модел. Благодаря
Ти как си представяш да е положено това керамично покритие върху тигана,за да отговаря на тези изисквания?Всичко е "мижи да те лажем".Купи си чугун или неръждаема стомана.

Общи условия

Активация на акаунт