Козунаци 2023

  • 45 371
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
  • Мнения: 1 203
Благодаря на всички за рецептите за канелените рулца! Flowers Hibiscus

# 106
  • In transit
  • Мнения: 12 089
Мислех си, че няма да подранявам тази година, Blush ама видях в нета този разкошен шоколадов козунак и не издържах. Препоръчвам го с две ръце. Много мек, ароматен и на конци. Приготвя се бързо, но може да го оставите да нощува в хладилника, а на сутринта само да го оформите. Аз го оформих на три рула, но може да го оплетете.

Шоколадов козунак с шоколадови парченца


# 107
  • Мнения: 1 450
Някой да е използвал това тесто за козунаци и да има мнение за него?
https://mlivo1937.com/product/mnogo-silni-pshenichno-brashno/

# 108
  • Sofia
  • Мнения: 21 752
Някой да е използвал това тесто за козунаци и да има мнение за него?
https://mlivo1937.com/product/mnogo-silni-pshenichno-brashno/
Това брашно е с прекалено много белтъци/протеини, ще е много трудно за работа при оформянето. Освен ако не се ползва за дъго втасване.   Повече от 13г белтък не е нужно изобщо.

Аз тази година смятам да изневеря на 13г белтък и ще ползвам 12г.

# 109
  • Мнения: 9 679
ехеее, 16 г. много бре.
морена, тази година е модерно едно брашно, което го рекламира Ваня Джорджевич - някакво австрийско с 14 г протеин. масово се купува по 10 кила гледам, хората пощуряха. а рецептата е с бързо втасване във фурна....та така.

# 110
  • София
  • Мнения: 2 439
.....
Аз тази година смятам да изневеря на 13г белтък и ще ползвам 12г.
Морена, кое  точно брашно ще използваш?

# 111
  • Мнения: 1 450
Тази марка инат и само силно (не много силно) с 13гр белтъци. Мисля да го изпробвам този уикенд

https://mlivo1937.com/product/силно-бяло-пшенично-брашно-2/

# 112
  • Sofia
  • Мнения: 21 752
Аз тази година смятам да изневеря на 13г белтък и ще ползвам 12г.
Морена, кое  точно брашно ще използваш?
София мел Екстра (11.8г), като мисля да му добавя малко банично на СМ.

# 113
  • Мнения: 1 702
И аз се разписах за тази година с козуначените кифли на Джема с пълнежи от локум, шоколад и мармалад.

# 114
  • Мнения: 14 851
Аз взех лидълско брашно за баница,да пробвам с него как ще стане. Тези дни ще е пробата. 😁

# 115
  • Варна
  • Мнения: 1 951
За мен брашното за баница е излишно високо протеиново, а тези с по14-15-16 са прекалено. Писала съм и тук -- преди две години експериментирах и установих, че за моя вкус (и технология) най-добре става с протеин около 12 (смесвам София Мел Класик и за баница). Влажността е достатъчно, остават свежи 5-6 дни след изпичане, съответно не се налага да чакам часове за втасване, а предвид факта, че правя много бройки, това е важно.

# 116
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Високопротеиновите са супер за козунаци с квас, не знам защо всички масово се заиграха с него.

Тази година ще меся в новия Кенчо, който има програма втасване. Доста ще ме улесни

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 17:58 от Джемма

# 117
  • Мнения: 39 827
Купих от Лидл брашно с 13% белтъчини. Да го смесвам ли с някое с по- малко белтъци?

# 118
  • София
  • Мнения: 3 077
Тази марка инат и само силно (не много силно) с 13гр белтъци. Мисля да го изпробвам този уикенд

https://mlivo1937.com/product/силно-бяло-пшенично-брашно-2/
Пробвах това брашно,не ми хареса.Силното брашно повече харесвам.

# 119
  • Sofia
  • Мнения: 21 752
Аз взех лидълско брашно за баница,да пробвам с него как ще стане. Тези дни ще е пробата. 😁
Баничното на СМ е по-добро.

Купих от Лидл брашно с 13% белтъчини. Да го смесвам ли с някое с по- малко белтъци?
Както решиш... става и без да го смесваш. Както вече е писах,  с по-малко белтък по-лесно се работи с тестото.

За мен брашното за баница е излишно високо протеиново.
То за баница си е добре с толкова протеин. Simple Smile
За козунак въпросното също не е проблем - просто конците са по-жилави.

Общи условия

Активация на акаунт