КОЛЕДА 2023/2024

  • 95 096
  • 1 159
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 385
Аз съм в постоянно търсене на рецепти за сладки за които не се изисква месене.
Засега ще правя Елхички и Негърски очи /колко неапетитно звучи/.
Моля за други предложения, без месене.

Рецепта за Негърските очи:

https://vkusnihrumki.blogspot.com/2018/12/blog-post_34.html

# 106
  • София
  • Мнения: 212
Аз съм в постоянно търсене на рецепти за сладки за които не се изисква месене.
Засега ще правя Елхички и Негърски очи /колко неапетитно звучи/.
Моля за други предложения, без месене.

Рецепта за Негърските очи:

https://vkusnihrumki.blogspot.com/2018/12/blog-post_34.html

Може ли да споделите с каква форма правите елхички?

# 107
  • Мнения: 396
Аз съм в постоянно търсене на рецепти за сладки за които не се изисква месене.
Засега ще правя Елхички и Негърски очи /колко неапетитно звучи/.
Моля за други предложения, без месене.

Рецепта за Негърските очи:

https://vkusnihrumki.blogspot.com/2018/12/blog-post_34.html

Може ли да споделите с каква форма правите елхички?

Ето, тук има формички с различен дизайн.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100089146642155

# 108
  • Мнения: 11 533
Мен ми беше скръндзаво да купя от тези формички за елхички по 20 лв и доставка още някой лев...., освен всичко не съм ги правила и не зная дали ще се харесат у дома (но съм на 99% убедена, че ще се харесат), та една съфорумка ми прати линк за форма - кошерче. Ако не бях прочела, че е кошер, а не елха нямаше изобщо да се усетя. Днес поръчах.

https://drebisimo.com/sladkarski-prinadlezhnosti-dekoraciya/1181 … licia.html#er=url

# 109
  • Мнения: 396
Мен ми беше скръндзаво да купя от тези формички за елхички по 20 лв и доставка още някой лев...., освен всичко не съм ги правила и не зная дали ще се харесат у дома (но съм на 99% убедена, че ще се харесат), та една съфорумка ми прати линк за форма - кошерче. Ако не бях прочела, че е кошер, а не елха нямаше изобщо да се усетя. Днес поръчах.

https://drebisimo.com/sladkarski-prinadlezhnosti-dekoraciya/1181 … licia.html#er=url

Кошерчето е с буталце за правена на дупка в долната част. Пълнят се с крем и се залепват върху бисквитка. Разбира се, така стават още по-вкусни! Ако не ви се занимава, може да не ползвате буталцето и да ги направите плътни.

# 110
  • Мнения: 11 533
Irene Alis, да гледах клипче за такива сладки пълни в крем. Изглеждаха уаууу. За сега няма да се отклонявам от първоначалната рецепта на елхичките! Grinning

# 111
  • Мнения: 396
Ох, извинявам се ако досаждам с тези елхички вече, но ми хрумна, че могат и да се украсят. Нали знаете онези дребни захарни поръски за торта? Има и звездички. Мисля да използвам звездичките за върха и дребни перлички за коледни топки. Аз докато не изциганя максимално нещата май няма да се откажа...

# 112
  • софия
  • Мнения: 26 078
Тези кошерчета са много мънички - 3.5 см по външната част. Ще станат бонбони-елхички.

# 113
  • Мнения: 12 081
Моля за клипа с ментово-шоколадовите елхички и начина на изработка


Тази рецепта е на lulumba, някъде из темите беше Обяснила подробно. Аз съм ги правила, но не я зная наизуст, имам я някъде.
За Коледа ми е още рано, но и аз да похваля масло Монарх. Купувам го често за сандвичи и много го харесвам. Искам да кажа, че аз не съм голяма майсторка, но с това масло се работи много лесно.

Тази Коледа ще гледам да не се увлича много, че килограмите хвърчат. Задължително линцерите на Наталиназа друго ще мисля.

# 114
  • София
  • Мнения: 6 302
Скрит текст:
......... По случая реших да тествам кекса с боровинки и бял шоколад на Марчева. Сега тъкмо го опитах (още е топъл, не не издържах) - малко и е влажен отвътре и ронлив, така ли трябва да е? Пекох го 70 мин. И на дъното на тавичката имаше доста от маслото. Иначе е много вкусен.
......................
Също за проба го направих, да го усетя, става си определено. Да, той е влажен отвътре, защото има нарязан бял шоколад, а той е на количество 140 г и не се разтопява напълно, така трябва да бъде, , затова е и влажен,  не се рони ,но режи  след като се охлади напълно, стегнат е, и интересното е, че няма много масло, само 113 г и това е нищо пред Царски кейк, който е с 300 грама, а не се усеща маслото, но той вече е уникат, та, наистина във формата се забелязва масло по хартията, може би е от шоколада. Добре си го пекла около 70 минути, той бавно се пече и не на много високи градуси, даже към края на печенето ги намалих на 160. Най-долу на рецептата има източник, това е кулинар на висока степен, ако разгледаш рецептите й, и на повечето няма подадени рецепти, защото тази дама си има сладкарска къща и всичко е по поръчка и се продава,  но е пуснала тази рецепта,  и е  посочила като захар в този кейк 300 грама??!!  Много пъти прочетох рецептата, дамата е пуснала и снимки с всяка следваща част от направата му,  много пъти ги гледах, четох отново ,но захарта е 300 грама, това е абсурд при положение, че има нарязан толкова много шоколад, и ако бях я добавила  цялата трябваше да го хвърля, то и сега е страшно сладък, затова я намалих  само на 70 грама и пак доста се усеща.

Благодаря ти за коментара. 300 гр. захар определено ще е много. Сега си е супер сладък. Направих фурор днес на работа, всички го харесаха. Знам какво ще коригирам следващия път. Остана ми ронлив, смятам, че маслото отгоре му е много, имаше си към половин супена лъжица, ще го намаля другия път.

# 115
  • Мнения: 583
Скрит текст:
......... По случая реших да тествам кекса с боровинки и бял шоколад на Марчева. Сега тъкмо го опитах (още е топъл, не не издържах) - малко и е влажен отвътре и ронлив, така ли трябва да е? Пекох го 70 мин. И на дъното на тавичката имаше доста от маслото. Иначе е много вкусен.
......................
Също за проба го направих, да го усетя, става си определено. Да, той е влажен отвътре, защото има нарязан бял шоколад, а той е на количество 140 г и не се разтопява напълно, така трябва да бъде, , затова е и влажен,  не се рони ,но режи  след като се охлади напълно, стегнат е, и интересното е, че няма много масло, само 113 г и това е нищо пред Царски кейк, който е с 300 грама, а не се усеща маслото, но той вече е уникат, та, наистина във формата се забелязва масло по хартията, може би е от шоколада. Добре си го пекла около 70 минути, той бавно се пече и не на много високи градуси, даже към края на печенето ги намалих на 160. Най-долу на рецептата има източник, това е кулинар на висока степен, ако разгледаш рецептите й, и на повечето няма подадени рецепти, защото тази дама си има сладкарска къща и всичко е по поръчка и се продава,  но е пуснала тази рецепта,  и е  посочила като захар в този кейк 300 грама??!!  Много пъти прочетох рецептата, дамата е пуснала и снимки с всяка следваща част от направата му,  много пъти ги гледах, четох отново ,но захарта е 300 грама, това е абсурд при положение, че има нарязан толкова много шоколад, и ако бях я добавила  цялата трябваше да го хвърля, то и сега е страшно сладък, затова я намалих  само на 70 грама и пак доста се усеща.

Благодаря ти за коментара. 300 гр. захар определено ще е много. Сега си е супер сладък. Направих фурор днес на работа, всички го харесаха. Знам какво ще коригирам следващия път. Остана ми ронлив, смятам, че маслото отгоре му е много, имаше си към половин супена лъжица, ще го намаля другия път.

Би ли споделила рецептата моля
И също така търся рецептата за рохличките на Наталина че нещо не мога да я намеря. Благодаря

# 116
# 117
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ох, извинявам се ако досаждам с тези елхички вече, но ми хрумна, че могат и да се украсят. Нали знаете онези дребни захарни поръски за торта? Има и звездички. Мисля да използвам звездичките за върха и дребни перлички за коледни топки. Аз докато не изциганя максимално нещата май няма да се откажа...
Аз съм правила така,с бял шоколад и поръска


Тези кошерчета са много мънички - 3.5 см по външната част. Ще станат бонбони-елхички.
Не са чак кой знае колко по-малки от другите, имам и двете форми. Все пак са дребни сладки. Според мен са ок.

# 118
# 119
  • Мнения: 11 533
Накрая тези елхички може да ги направя на топченца и готово! Joy

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт