Лидл 185 - лятно отпускарска (юни-юли)

  • 34 382
  • 460
  •   13
Отговори
# 270
  • Мнения: 10 876
Sofi, благодаря!🙂
skk, как се замества шоколад с овес?!?🤔
На вкус няма разлика в продукта, но как технологично става не съм наясно.
Вече в луфтханза, десертите по време на полет са с шоколад от овес. Реално се ползва евтин и достъпен заместител, но технологията по преработка оскъпява крайния продукт.
В България, единствено един производител го ползва в производството си ( доколкото на мен ми е известно), но взема готови калъпи "шоколад" и ги използва за тункване/покриване.
Какао няма почти, а който си намери е адски скъпо, така че нямат избор учените освен да се чудят как да го заместват.
Тъй.. айде малко по-конкретно, че да не станат компоти и компютри Simple Smile
Овесно брашно се добавя в шоколада, за сметка на млечните части - така се води веган "млечен", но е около 3%. Което няма нищо общо с шоколад от овес. T.e. по-скоро се замества млякото с "овесено мляко".
Заместител на какато е рошково брашно, което не е овес - но вече и не е толкова евтино. Какото не е шоколад и от какао шоколад не става.
Заместител на шоколад няма как да е овес, тъй като няма никаква мазнина, само за сухо може да се ползва.
Ако овес ти е пълнежът, а след това е залято със шоколад - това не е шоколад от овес.

# 271
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 742
ХИхи, ще искам комисионна от производителя.

Описан е на опаковките като такъв и си има обозначение. Засега го влагат само за експорт, за вътрешен пазар не мисля, но при всякакви положения вижданията са към заместване.
Няма разлика във вкуса, поне не осезаема. Ако дегустираш или търсиш определена вкусова характеристика - да, но ако си хапваш без да се вглъбяваш не се хваща.
Duhi, не съм технолог, а търговец. Идея нямам кое как се замества, но се пробват и изпитват проби на шоколади и кувертюри от овес в момента. Следят се продуктите как се държат във времето, за да може да се гарантира постоянен вкус и качество на крайния продукт, независимо от вида суровина. Какао маса, прах и масло не влизат в състава на овесения продукт.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 15:35 от skk007

# 272
  • Мнения: 5 776
Търсих и в гугъл за такова чудо шоколад от овес, на трите езика, с които боравя - е не намирам такова нещо. Шоколад С овес/овесено мляко - да, но шоколад ОТ овес не мога да открия.
Някаква статия намерих за шоколад от слънчогледови семки, който съответно не може да се казва шоколад, но ми стана смешно, защото се сетих за маколада на Моника от Приятели, звучи точно като нещо такова Joy

ПП: намерих още една подобна статия - там вече и за овеса се говори. Ех, че ми е любопитно да опитам!

# 273
  • Мнения: 10 876
Какао маса, прах и масло не влизат в състава на овесения продукт.
Овесен продукт е правилно. Шоколад от овес, хич.
Има си разписани норми какво е шоколад и какво трябва да съдъжа, за да се обяви за такъв.
Иначе всеки може да си забърка каквото иска, няма проблем Simple Smile

# 274
  • Мнения: 37
на първо четене намирам това за алтернативния овесен шоколад:


лично аз най-много обичам обикновен млечен шоколад с гладка текстура без пълнеж и без ядки и не мога да си представя подобен продукт да успее да го замести, но да видим... Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 15:46 от Vi Euross 693427

# 275
  • Мнения: 5 776
То и на български имало статия, дори е от преди 2 години. Да, ясно е, че няма как крайният продукт да се казва шоколад, но не ме интересува. Ако има същия вкус, може и маколад да се казва, пак ще го ям Joy

https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloomberg-world/113378-shokolad-bez-kakao-chast-2

# 276
  • Мнения: 10 876
https://thechocolatelife.com/is-wnwnfoodlabs-cocoa-free-altchoco … itanygood-review/
Ето тук ги има описани като състав разни подобни (веган-стайл, разбира се)
Безкакаови шоко-та - choc ги пишат, даже не шоколад Simple Smile Няма как да ги обявят като шоколади.. Овесът е като "овсено мляко". Мазнината е растителна.
Като заместителят на какао в случая е точно carob = рошкови - за да даде малко цвят и аромат...

# 277
  • Мнения: 5 776
В другите статии се говори точно за овес, та дори и за бобови растения. Рожковът има доста специфичен аромат, не мисля, че може да замести какаото, само на цвят го докарва. В статиите обаче се казва, че препичат овесените/слънчогледовите и каквито там ядки ще ползват, за да докарат цвета. Както и да е, чакам с нетърпение нещо такова на пазара.

# 278
  • Мнения: 3 807
За цвета могат и оцветители да сложат, какъв е проблема? Вероятно ще го кръстят "Продукт с вкус на шоколад"

# 279
  • Мнения: 28 132
Или "шоколадов деликатес от овес".😂

# 280
  • Мнения: 9 285
Пинко, ликьора от манго кога са го пускали? Много ме заинтригува.

Mikkey
седмицата 9-15.6. аз на 15.6. съм го купила сега видях в касовата бележка Уникален е мангото - супер е за коктейл Маргарита Wink

# 281
  • Мнения: 28 132
Вчера видях кроасани с пълнеж, 500 грама в ПА. Май преди ги пускаха само в италианска седмица?

# 282
  • Мнения: 5 776
Аз съм разочарована от клиентската линия, писах мейл. Снощи кварталният магазин беше затворен по никое време, а аз разчитам на него да пазарувам за вечеря. Нито на вратата, нито в приложението пишеше, че е затворен, хората се тълпяха пред вратата, надничаха вътре, аз също търсих някаква бележка на вратата, четох работно време... От скарата отсреща се провикваха, че е затворено. Отговорът на мейла беше, че било имало бележка на вратата с работното време за конкретния ден. Е ако е имало не само аз, а и още 20 човека ли не я видяхме? Нали точно нея търсихме!

# 283
  • Мнения: 13 693
Подарявам.

# 284
  • Мнения: 1 856
Подарявам:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 21:49 от Viara T

Общи условия

Активация на акаунт