Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 59

  • 16 426
  • 182
  •   4
Отговори
# 105
  • Мнения: 17 129
Патешко с портокали и ябълки

# 106
  • Мнения: 944

Пилешки шницел, хрупкави печени картофки (wedges) и млечен чеснов сос

# 107
  • In transit
  • Мнения: 12 106
Колко е красиво, пъстро и лятно в любимата ми тема! Страхотни сте, момичета. Heart Eyes

Честито на всички, които са имали поводи за празнуване последните дни. Hug

Крем супа от тиквички с пържен лук и пикантен зехтин


Тиролски питки със семена от резене и кашкавал


Песто от гриловани зеленчуци


Фусили с песто от гриловани зеленчуци и сирене Heart Eyes


и дежурната кана с домашен студен чай

# 108
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 428
Пържени филии.

Разделна закуска.
- с кашкавал за ММ
- с топено сирене за бургери, купувано от Одрин, сама си го ям.На село:
любимите на внучката боб "шушулки", май последния ще е за сезона. ММ нещо му се мръщи...
И пак заради нея, патешки бутчета с нашите домати и краставици.

Скрит текст:
първите глафиоли, любимите ми

# 109
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 569
Терин за сандвичи в жегите

# 110
  • Plovdiv
  • Мнения: 2 190


Брускети с протеинов хляб с крема сирене, риба тон и каперси

# 111
# 112
  • София
  • Мнения: 3 080

Всяка година по същото време - arroz caldoso de mariscos или на български яхния с ориз и морски дарове. Голяма играчка е, но е едно от най-любимите ми яденета лятото. Испания в една чиния.
Може ли рецепта?

# 113
  • Мнения: 332

Всяка година по същото време - arroz caldoso de mariscos или на български яхния с ориз и морски дарове. Голяма играчка е, но е едно от най-любимите ми яденета лятото. Испания в една чиния.
Може ли рецепта?
Разбира се. Първо продуктите - миди, скариди, калмари, червена месеста чушка, голям зрял домат, чесън, лук, бяло вино, ориз за ризото. Подправки - черен и червен пипер, малко шафран, имам подправка за паея, слагам и от нея за цвят, сол. Първо правя бульон от скаридите, задължително с главите и мидите, около литър и половина да е. После идва ред на т.нар. софрито. В зехтин запържвам лука, чушката, чесъна, да са напълно готови. Добавям чаша ориз и запържвам за още няколко минути, слагам подправките, като шафрана съм разтворила в гореща вода. След това добавям около 100 грама бяло вино. Следва малко по малко бульона от скаридите и мидите. В отделен тиган се запържва калмара. Когато ориза е готов се добавят първо настърганите домати, а след няколко минути и всички морски дарове и се оставят да поврат за пет минути, за да се обединят вкусовете. Завършвам с магданоз. Много е важно течността да е около пет пъти повече от ориза, за да стои ястието като яхния, дори като гъста супа. Ароматът му е божествен, а със сосчето отива бая хрупкаво хлебче.

# 114
  • Варна
  • Мнения: 1 919
Гювечета

# 115
  • Варна
  • Мнения: 1 257
Шницел от бут, пържени тиквички, салата доматки с песто и моцарела.

# 116
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 1 478
Време си е за един цветен, шарен летен гювеч с много зеленчуци

# 117
  • Варна
  • Мнения: 820
По рецептата на Мikkey за Торта 🍰 Парадисо, но с nettarine /нектарини/и като мини мъфини:

# 118
  • Мнения: 1 940
Тиквички по гръцки беше част от вечерята у дома днес. Хрупкави и вкусни се получават. 😋🥒☺️🍴
https://inthebeniskitchen.com/2024/06/24/%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b … 1%86%d0%ba%d0%b8/

# 119
  • Варна
  • Мнения: 1 257
Честит Еньовден на всички. Торта с бял шоколад и череши за имения ден на майка ми.


X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт