Бързи въпроси и отговори деца - 10

• 5 056
  • 160
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Линк към старата тема
https://bg-mamma.com/?topic=1773232

# 1
Здравейте имам питане за един момък на 1г.и 10 месеца. За всяко негово недоволство си удря главата в земята или стената. В чудо се видях с този инат. Винаги, когато не стане на неговото го прави. Как да реагирам когато го прави. Всеки ден е цицина и зачервено чело,но продължава да го прави.

# 2
Наскоро писах за това. След 2 месеца постоянно удряне на главата,за щяло и нещяло,нещата се пооправиха,когато спряхме да му обръщаме внимание. Ама найстина никакво внимание,дори не го спирах да се удря и най-важно и съпруга ми също,защото докато той дори само си поставяше ръката да не се удря,нещата си продължаваха. Убедих го,като го наблюдавахме отстрани един път,как като се удря се обръщаше да види дали го наблюдаваме и какво ще направим.

# 3
Можете ли да препоръчате добър детски УНГ в София?  Дъщеря ми на 4 има нужда от почистване на ушите от ушна кал. Дали и на децата чистят ушите със спринцовка с вода или има за тях и някакви по-съвременни и лесни методи?

# 4
  • София
Д-р Кичуков. Може да запазите час през СуперДок

# 5
Можете ли да препоръчате добър детски УНГ в София?  Дъщеря ми на 4 има нужда от почистване на ушите от ушна кал. Дали и на децата чистят ушите със спринцовка с вода или има за тях и някакви по-съвременни и лесни методи?
Др. Юри Ленев. Има чудесен подход към децата.

# 6
Здравейте! Има ли деца, които имат 1-2 зъбчета на 1г, или почти нямат? За колко време ви излезнаха другите зъбчета? Знам, че няма човек без зъби, но се чудя да не би детето ми да има липса на калций? Има само 2 зъбчета като те избиха преди 3-4 месеца и от тогава застой, и като гледам скоро няма да има други.

# 7
Здравейте! Има ли деца, които имат 1-2 зъбчета на 1г, или почти нямат? За колко време ви излезнаха другите зъбчета? Знам, че няма човек без зъби, но се чудя да не би детето ми да има липса на калций? Има само 2 зъбчета като те избиха преди 3-4 месеца и от тогава застой, и като гледам скоро няма да има други.

Моите и двете бяха така. С 2 зъбчета до годинката, излезли точно около 8-9 месец. След годинката почнаха да си излизат постепенно. Всички зъбки се появиха в рамките на нормата.
С първото дете ми се казваше, че не било нормално да има само 2 зъба и явно нещо й липсва, но според мен си е до генетика. С второто грам не се и замислих защо пак става така. Всичко си е напълно наред! 😃

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 12:35 от dimi_

# 8
  • София
Голямата ми дъщеря има 1 зъбче на 1г и толкоз…
Лека полека започнаха да избиват. Сега като трябваше да сменя пак много късно започна да ги сменя.

# 9
  • София
Племенницата ми чак като навърши една годинка и изби първото зъбче, после доста бързо излязоха и останалите.

# 10
Абсолютно нормално. Моето бебе на годинка му изби първото зъбче,сега на 13 месеца има 7.

# 11
при звяра също се появиха две зъбчета около 9тия месец и после май след годинката започнаха постепенно да се показват...

# 12
На дъщеря ми на 9 м първо зъбче, до годинката нямаше други. След това лека полека започнаха, но все още не са избили всичките. Не мисля, че е повод за притеснение, много дечица  са така. Но е възможно да се буди повече в процеса на растеж, поне моето дете е така. От зъболекари знам, че колкото по-късно, по-здрави. Но все пак всичко е и ген.

# 13
Какъв велосипед ще препоръчате за 3г дете? Има баланс колело, но си мислим за някакво колело с педали.

И също събирам идеи за детски слънчеви очила?

# 14
  • София
Kietla за детски слънчеви очила. Да малко по-скъпи са, но не може да се счупят и не се драскат.
За колело може би да видите в Декатлон въпреки, че на 3 са ми малки за стандартните колела

Общи условия

Активация на акаунт