Съпруги на военнослужещи - 36

• 5 864
  • 249
  •   1
Отговори
ДОБРЕ ДОШЛИ В ТЕМАТА С НАЙ-ГОТИНИТЕ СЪПРУГИ!
А сега малко полезна информация свързана с Министерството на отбраната:

1. Министерство на отбраната на РБългария  - https://www.mod.bg/bg/
2. Вестник "Българска Армия" https://armymedia.bg/%d0%b0%d1%80%d0%bc%d0%b8%d1%8f
3. ИА "Военни клубове и Военно-почивно дело" - http://militaryclubs.bg/
                  -Телефони централа София - 02/92 21705, 02/92 21757, 02/92 21759 за почивки в страната
                                             02/ 92 21765 за почивки в чужбина
4.  Телефони на ВПД-та:
          - - хотел Хармония в Пампорово - 030958226
  - - хотел Олимп в Боровец  - 07128/3060 07128/3087

- - ВПД Сарафово - тел. 056 /873015 - https://www.facebook.com/groups/387560963435/

- - ВПД Несебър - https://www.facebook.com/vpd.nesebyr

- -  ВПД Созопол- 0550/ 22389 - рецепция

- - ВПК Рибарица - 06902 2301

- - Военен санаториум КАЛЕРОЯ-Хисаря - http://hisarbg.com/Catalog.aspx

- -Хотел Адмирал - 052/361924

- - Хотел Флагман- 052/387695

Предишна тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1843465

ПРИЯТНО ПИСАНЕ!

# 1
Оппа, ей ме на. Минавам да видя кой какво е писал, а то нова тема.  Благодаря, Мис Ю!
Аз тъкмо лягам, надявам се утре да се наспя хубаво и да ми остане време да чета книга.
Лека и спокойна нощ!

# 2
  • София
Ето ме и мен! Grinning
МИС Ю, благодаря за новата тема! Heart
Да я изпълним с весели случки и истории.
Лека нощ и спокойни сънища! Hug

# 3
Добро утро! Мис Ю благодаря за новата тема. Момичета тези от вас който са минали през изписване от детската градина а и Мис Ю. Идея за подарък на госпожите и лелята,че при нас са се запътили за злато. А аз не съм съгласна с това,все пак това е детската градина а за 12 клас какво ще подарим ? Самолет ли?

# 4

Мис Ю, благодаря за новата тема/🏡.
Нова тема!
Нови мечти!
Нови емоции!
Нови срещи!
Нови преживявания!
Нови пътувания - идва лято!
...
Радинка, беше 2020 год, беше Ковид, за госпожите и лелята събрахме 💸, които дадохме в плик с картичка.
Flo 51, колежка пътешества с детето си от съвсем малко (сега ще навърши 6 г.) и много й се възхищавам. Аз започнах да пътувам сама с детето доста по-късно.
Днес съм Принцеса! 👑
Имам да пиша много неща за университета, дано ме хване музата.

Последна редакция: нд, 03 май 2026, 08:41 от СГГ

# 5
Светският човек тича след света, духовният човек бяга от света, а пробуденият – се наслаждава на света.

Добро утро!
Аз вече спокойно мога да си поспивам и да си мързелувам в събота и неделя - имам си достойни засместници в лицето на СГГ и Мис Ю Simple Smile
Мис Ю, благодаря за новата тема. Нека е пълна само със смях и интересни истории! А ти не се поддавай дълго на такива настроения - не ти отива. Относно пътуванията - познавам хора, които пътуват и с бебета и постоянно снимките им са из социалните мрежи, но не го разбирам. Говоря за социалните мрежи - тази показност не е ок според мен. Първо си качваш децата и всички ги виждат, второ - преди социалните мрежи никой не се интересуваше къде си ходил и правил, и сега е така, но ние да се покажем - това е една мисъл, която съм запомнила. В крайна сметка това, което правим не е за хората, а за нас самите. Фло е права - детето няма да запомни, няма да разбере повечето неща на тази възраст. Иначе не съм против пътуванията - напротив, но приеми, че сега е такъв момента, все ще дойде време да се синхронизирате и да споделяте моментите.
И още нещо във връзка със социалните мрежи/дано ви разсмея/ - преди Фейсбук само майка ти знаеше, че си тъп, сега, целият свят Satisfied
Радинка е докоснала друга болезнена тема - и там нещата излизат извън контрол /бях писала преди време за това/. И цялото това нещо с какафонията при завършване на детска градина, 4-ти клас, 7-ми клас и т.н. също не я разбирам. Още една мисъл, която прочетох скоро - народ, който дава над 10000 евро за абитуриентски бал на детето си не може да бъде унищожен Wink.
Извинете моето отсъствие вчера - имах гостенка и сутринта пихме кафе, после излязохме по магазини, пазарувах, чистих, прах и то времето отлетя. В петък направихме голяма обиколка - търсих си тоалет за кръщенето на децата и просто бях изумена /за кой ли път/ от цените. Ми то все едно се разхождам из бутици в Милано и ще купувам висша мода. Дори и в базар Илиянци /пловдивчанки го знаят/ цените са безумни - 100 евро за едно сако кой знае от коя сергия в Турция закупено и стигнало до нас. Ми няма пък да си го купя Stuck Out Tongue. В крайна сметка успях да си купя една рокля на прилична цена, но като цяло съм ужасена от цените.
Днес ще се поразкрася малко, после ще ходя на гимнастика /дано не ме домързи/, ще готвя и той деня ще приключи. Утре пак на работа. Да знаете, че другите събота и неделя си пускам отпуска от темата, за да не ми пишете отсъствия Laughing
За днес стига - много "мъдрост" излях в поста си. Желая ви хубав и усмихнат ден! Прегръдки за всички!

# 6
Добро утроо,
Дафинов лист, разписваме ти отпуската, хубаво да си изкараш! Ще те чакаме да разкажеш! 😎
СГГ, първо си попринцесвай, после и на университета ще дойде ред. 🌞
Радинка, ние ще купуваме ваучер, който ще заредим с конкретна сума. Която от тях където иска да си ги харчи, ако искат и в Кауфланд да си напазаруват, тяхна си работа.Мислехме и за ваучер с конкретна сума за туристическа агенция, пък те да си доплащат за някаква екскурзия, но не сме сигурни, че лелята на групата ще го ползва и затова решихме виза ваучери да се ползват универсално.

Ние днес ще се видим с приятели, след това не знам какво ще правим, вероятно още разходка, очертава се слънчев ден.
Усмивки за вас и хубав ден!

# 7
  • София
Ох, докато се наканя да пиша, и то нова тема. Супер!!! Благодаря,  Мис Ю!
Все бодливи теми сте подхванали. Аз като съм с три деца, докато пораснат и почти никъде в чужбина не са ходили. Не го приемам това парадиране с пътешествия, не одобрявам днути по семейни причини в училище да са за спа и ски, но кой ме пита. За безумните подаръци на учителите в ДГ, 4 и 7 клас да не говорим...
Мис Ю, каката имаше период, в който ни обвини, че състудентите и били обиколили света, а тя само в Гърция и сръбския Димитровград била ходила...
Реално ходш в 7 клас на лагер в Чехия за 14 дни, после беше пак в Чехия на състезание, после в Белград, с мен до Германия за седмица, в Истанбул и Брюксел също.  Но пътуваме не с тур оператор, не само да ти показват пет нафръцкани обекта, а реално като обикновен редови гражданин, сама ходи в Барселона, нейното мнение за чужбината е различно от на приятелите и, част от тях опитаха такива - не екскурзия пътувания - ами видяха и други лица на света - е то не било рай... Синът също започна да пътува след девети клас. Малката засега е ходила само в Гърция.

# 8
Привет!
Обичам да пътувам, обичам движението, но почивките не са за мен. Пътувам, където аз искам, а не където е модерно, за да се покажа в социалните мрежи.
Бебета и деца в социалните мрежи - против съм. Аз съм от изостаналите, имам само фейсбук, в него няма публикувана снимка на детето /след дни ще стане на 13 год./.

Аз си почивам ходейки на театър/концерт/оперета, посещавайки музеи/природни забележителности, нови непознати места, това ме зарежда.

МАЙ
Пейо Яворов

Радост пролет! Слънце грей -
    златен клас на нива зрей.
По ливади злака млади
    росен лей брилянт-сълза;
бог въздъхне - вятър лъхне,
    вий се къдрава лоза.

В полски равни широти
    весел глъч и шум ехти:
неуморен в труд упорен,
    тук обажда се орач,
де овчари, де жетвари,
    ей, а там запял косач...

С киша, зaсух, буря, град,
    че с немотност, че и с глад
ти сирашки род селашки,
    невидяло мир сърце,
ти се бориш, що да сториш,
    рий в пръстта до гроб ръце!

Все пак злото няма край.
    Днес е харно: пей, мечтай...
И следите на бедите
    нека пот ги от чело
поизбрише - де ще пише
    инак новото тегло?

Лека и спокойна вечер!

# 9
Благодаря ви, момичета, че споделихте за пътуванията. Беше ми полезно да чуя мнения и опит. Знам, че винаги мога да ги намеря тук. Благодаря пак!

Как са нещата с картите тази година, не сте споделяли някой ще почива ли на базите? Нещо ново очаква ли се в условията? Не съм чула за промени да има, та и вас да питам ☺️

Ние сме готови за седмицата, вече даже по леглата. Пожелавам ви лека нощ и някой да пише да след мен, че да мога да сложа понеделнишко кафенце 😂🥰

# 10
И запомни - точно в полунощ вълшебството спира да действа и неделята се превръща в понеделник. 🙁🙁🙁

Сладки и вълшебни сънища!

# 11
  • София
Ей, че хубаво начало на седмицата! И стих, и нощни вълшебства, и обмяна на опит!
Млади сте още, но все пак да споделя Според Ромео това е в графата Хумор, сатира и забава. От няколко дни рамото много ме боли. Прочетох, че ако в чорап сложа няколко дафинови листенца, болката ще отзвучи. Направих го и сега болката е съвсем слаба.
Сутринта се разходих до Гарата и купих билетите за Варна.
Пожелавам ви спорна седмица - два работите, ден почивате и после още два работни дни.Grinning

# 12
То стана обяд, но добър ден, добро утрооо 😂 докато се натуткам... Ама слагам кафенце все пак, нека започнем седмицата както трябва 🌞 Спорна да ви е 🍀

"Никога не насилвай нещата. Дай най-доброто от себе си и се освободи от очакване. Ако трябва да бъде то ще се случи."

# 13
Халоу. Днес бяхме при лл. Общо взето положението е: ми не знам какво е. Ако искаш прави му кръвен тест... Той е добре остана една пъпка.
За пътуванията... Ми... Не знам. Не мога да си представя да помъкна малките. За първи път съм ходила в чужбина на 5 по някакъв учителски обмен. Нищо не помня като цяло. Тъй че смисъл много няма Grinning Къмто 12/13 вече има спомени. И ако искаш възможност - добре, ако не ще си навакса. Като цяло обаче съм благодарна на нашите, че са ме водили по планински екскурзионни и смея да твърдя, че съм научила доста неща от там. Там ходя от 6 годишна...
За картите - ние сме пак на Картела Simple Smile Ама както съм казвала там ни е любимо.

# 14

Общи условия

Активация на акаунт