Прочутия сладко-кисел сос... и още от китайския народ

  • 194 568
  • 181
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 26
Живея в малък град и в нашите магазини няма царевично нишесте!Мога ли вместо него да купя пшенично?

# 106
  • София
  • Мнения: 4 146
Живея в малък град и в нашите магазини няма царевично нишесте!Мога ли вместо него да купя пшенично?
Мисля, че няма да имаш проблем с пшенично аз лично бих пробвала.

# 107
  • Мнения: 1 283
Ядох в китайски ресторант за десерт - паниран ананас с мед. Ананаса беше нарязан на кубчета и панировката му беше божествена - хем хрупкава, хем мека и приятно сладка, нямаше нужда от меда, много сладко става, чак накъртва. Ако някой знае панировката  Praynig моля да ми я сподели!

# 108
  • Мнения: 1 236
Ананаса беше нарязан на кубчета и панировката му беше божествена - хем хрупкава, хем мека и приятно сладка, нямаше нужда от меда, много сладко става, чак накъртва. Ако някой знае панировката  Praynig моля да ми я сподели!

1 чаша брашно
1 чаша царевично нишесте
1 яйце
1\4 чл сол
1\4 чл захар
1 сл оцет
1 чл бакпулвер
1 чаша вода

# 109
  • Мнения: 1 283
Благодаря ти Кремче Ванилия   bouquet . Ще опитам тази рецепта, но мисля да сложа повече захар от 1/4 ч.л. -
беше ми доста по-сладко,  newsm78 или пък щото се смесило вече с меда. Ще пробвам..... а дали ще стане с компот от ананас и да го изцедя, че не ми се търси пресен пък да го режааа... да го чистяя....
Crazy

# 110
  • Мнения: 7 723
...аааааа, това и аз ще го опитам Hug

# 111
  • Мнения: 1 236
Благодаря ти Кремче Ванилия   bouquet . Ще опитам тази рецепта, но мисля да сложа повече захар от 1/4 ч.л. -
беше ми доста по-сладко,  newsm78 или пък щото се смесило вече с меда. Ще пробвам..... а дали ще стане с компот от ананас и да го изцедя, че не ми се търси пресен пък да го режааа... да го чистяя....
Crazy

Действително, оригиналната рецепта е с 1\2 чл сол и захар, но нали са вредни и аз слагам по-малко  Mr. Green

За това дали ананаса да е суров или от компот - на вкус разлика няма, поне за мен.  Иначе пресния се обработва много лесно, кората се сваля за минута  Grinning Абе квото има   bouquet

# 112
# 113
  • Мнения: 65
Наистина съм очарована от рецептите... Бях решила да си направя само сладко кисел сос, за да го смеся с крилца със сусам и попаднах на тази тема... след като започнах да чета вече бях направила приготовления за пиле в сладко кисел сос и за хлебчета (освен крилцата) Simple Smile
Всичко стана страхотно само хлебчетата не ми се получиха Simple Smile
 
Едно голямо Благодаря Simple Smile

# 114
  • Мнения: 15
Аз правя следният сладко-кисел сос:

3 с.л. царевично нишесте
12 с.л вода
6 с.л. концетрат от портокал(понякога вместо това слагам 2-3 с.л сос от сливи(специален за такива сосове))
4 1/2 с.л. захар
3 с.л томатено пюре
6 с.л бяло вино(или шери)
6 с.л соев сос
2 1/2 см. настърган джинджифил

Разбърквам всичко и се вари на слаб огън, докато соса се сгъсти. Предварително съм сготвила месото (телешко, свинско - каквото имам) на парченца в уок или тиган. След като соса е готов, заливам месото с него, и задушавам за около 30 мин. Ако соса е много гъст - добавям вода. Този сос е много сполучлив и се харесва от всички, които са го опитали. Понякога импровизирам, ако в момента ми липсва някоя съставка, примерно оня ден като правих сладко-кисел сос, нямах концентрат от портокал и вместо това сложих концентрат от ябълка, и добавих също така сос от стриди(2 с.л), който имах в момента Peace

# 115
  • Мнения: 52
А някой открил ли е соев сос, който максимално да се доближава до този в ресторантите? Защото вече няколко вида купувам и повечето ги хвърлям Sad

# 116
  • Мнения: 1 798
А някой открил ли е соев сос, който максимално да се доближава до този в ресторантите? Защото вече няколко вида купувам и повечето ги хвърлям Sad
Повечето ресторанти зареждат ето от този - http://www.nay-mag.com/product_info.php?cPath=9_121&products_id=220

# 117
  • Мнения: 202
А ето от мен рецептата за пържен сладолед.
сладолед , най добре ванилия (голяма кутия)
яйце
меденки
вземате топки от сладоледа (но трябва да е много стегнат), овалвате ги в натрошени меденки , и после в яйце , пържите в сгорещено олио .
Консумира се веднага след направата иначе ще се разтече, ако престои.
Става само с меденки с друго не става пробвала съм.

# 118
  • Мнения: 388
Записвам се да следя темата, че с милото сме почитатели на китайските ресторанти  Mr. Green

# 119
  • Мнения: 7 429
   Сласко-киселия сос отива ли на риба?И на каква? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт