Медовик за 1 час! По-различен и фантастичен!

  • 151 534
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
  • Перник
  • Мнения: 4 874
Направих тортата и стана много вкусна. Обаче пекох 1,5 дози блат, защото първият изгоря и стана твърде тънък за разрязване. Втория пекох на по-слаба фурна и се получи по-добре.

# 661
  • София
  • Мнения: 9 920
Много хубава рецепта!
Смятам да я направя днес. обаче имам едно въпросче, на което не открих отговор до 5 стр...натам не съм чела.
Мога ли да направя блатовете сега, а крема и лепенето довечера? Не би трябвало да изсъхнат блатовете без крем няколко часа , нали?

# 662
  • Перник
  • Мнения: 4 874
Много хубава рецепта!
Смятам да я направя днес. обаче имам едно въпросче, на което не открих отговор до 5 стр...натам не съм чела.
Мога ли да направя блатовете сега, а крема и лепенето довечера? Не би трябвало да изсъхнат блатовете без крем няколко часа , нали?

Мисля, че няма да имаш никакъв проблем.  Peace

# 663
  • София
  • Мнения: 9 920
Благодаря! Hug Вече сложих блата да се пече, все ще става за ядене!

# 664
  • Перник
  • Мнения: 4 874
Благодаря! Hug Вече сложих блата да се пече, все ще става за ядене!

Ще става. Според мъжа ми изгорелият блат е по-вкусен от нормално изпечения  Crazy

# 665
  • София
  • Мнения: 9 920
Аууу, блата ми стана страхотен не, ами направо фантастичен- ухае, мекичък, въздушен...един път! ПоФалих се! Обаче съм си втълпила, че не мога да правя торти и ако тая стане, ще се пръсна от гордост!

# 666
  • Перник
  • Мнения: 4 874
Браво!   bouquet

Ето снимка на моята торта http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3683949912151&set=a.2 … ype=1&theater- вижда се как долния блат в средата е много тънък, направо се стопи под сметаната.

# 667
  • Русе/София
  • Мнения: 1 826
Браво!   bouquet

Ето снимка на моята торта http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3683949912151&set=a.2 … ype=1&theater- вижда се как долния блат в средата е много тънък, направо се стопи под сметаната.
страницата ти е заключена и не се вижда нищо

# 668
  • Перник
  • Мнения: 4 874
Браво!   bouquet

Ето снимка на моята торта http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3683949912151&set=a.2 … ype=1&theater- вижда се как долния блат в средата е много тънък, направо се стопи под сметаната.
страницата ти е заключена и не се вижда нищо

А уж направих снимката публична... Пробвай сега, мисля, че се вижда  Peace

# 669
  • Русе/София
  • Мнения: 1 826
Вече се вижда.Долния блат е малък,но пък за сметка на това си е доста кремест,а ние точно така я обичаме.

# 670
  • София
  • Мнения: 9 920
Обрах овациите на домочадието с тортата, благодарение на тази темичка! Ето я:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4409797240527&set=a.2 … ype=1&theater

# 671
  • Перник
  • Мнения: 4 874
Вече се вижда.Долния блат е малък,но пък за сметка на това си е доста кремест,а ние точно така я обичаме.

Долния блат изгоря и се сплеска. Горният е направен от половин доза тесто, но не изгоря и стана добре. Мъжът ми обаче хареса повече изгорелия, карамелизиран направо  Laughing

# 672
  • София
  • Мнения: 2 265
Има още една рецепта. като бях малка - дори сама я готвех, обаче не мога да спомня и майка ми също... Изполвахме един буркан изкуствен мед.... Нито названието спомням нито нищо... Confused

# 673
  • Мнения: 7 429
  Светла, Валенцето ,чудесни торти !  Grinning
  Радвам се ,че ви се получиха добре !  Hug

  luss, като се сетиш за рецептата ,непременно я сподели на нас !  Hug

# 674
  • София
  • Мнения: 2 265
Мисля, че беше Унгарски(Венгерский) медовик.
Намерих рецептата, но не знам дали е същата. Утре ще го направя и после ще споделя дали е по-вкусен от нашия медовик за 1 час, или просто ми е един "Сладък спомен" от детството...

Общи условия

Активация на акаунт