Отговори
# 255
  • Мнения: 6 390
вишнапа е вид вишна, по-сладка. По-точно хибрид м/у череша и вишна е.
Можеш да направиш всичко с нея, каквото с вишна или череша, като отчетеш, че е по-кисела от черешата и по-сладка от вишните. този чийзкейк е точно с вишнап.

На сладко, или сладкиш става много хубаво. Или сок да си направиш. Вече му минава времето. (поне при нас)
ами и аз заради чийзкейк питам де  Blush
ей този http://nojivilichka.wordpress.com/2008/07/19/cheesecake-s-vishnap/
като чета доста е подобен на твоя
може ли обик. сладко от череши да се използва?

# 256
  • Мнения: 20
Имам въпрос.Мога ли да забъркам тестото за американските палачинки вечерта и да го държа в хладилник до сутринта?Утре ще излизам много рано ,искам да си помогна малко с правенето на закуската.

# 257
  • Мнения: 1 777
Имам въпрос.Мога ли да забъркам тестото за американските палачинки вечерта и да го държа в хладилник до сутринта?Утре ще излизам много рано ,искам да си помогна малко с правенето на закуската.
Може. Simple Smile

# 258
  • Мнения: 9 174
вишнапа е вид вишна, по-сладка. По-точно хибрид м/у череша и вишна е.
Можеш да направиш всичко с нея, каквото с вишна или череша, като отчетеш, че е по-кисела от черешата и по-сладка от вишните. този чийзкейк е точно с вишнап.

На сладко, или сладкиш става много хубаво. Или сок да си направиш. Вече му минава времето. (поне при нас)
ами и аз заради чийзкейк питам де  Blush
ей този http://nojivilichka.wordpress.com/2008/07/19/cheesecake-s-vishnap/
като чета доста е подобен на твоя
може ли обик. сладко от череши да се използва?

доста различен е. Онзи е с яйца, пече се,  млечната смес е само крема сирене. Моя няма яйца, не се пече, има сметана.  В крема също има сладко.

За моя гарантирам, че ще стане с череши, защото правих почти същия със сладко от кайсии.  И с всяко друго сладко ще стане.  Въпрос на идбор е.  Peace

# 259
  • Мнения: 20
Pety,благодаря за бързият отговор  bouquet

# 260
  • Мнения: 1 934
Вчера си купих 2 кила люти чушлета от 2 вида. Не искам да ги пукам, а просто да ги консервирам без варене, без аспирин.
   Четох 1-2 рецепти, но предпочитам изпитана рецепта   bouquetот вас

# 261
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 568
Вчера си купих 2 кила люти чушлета от 2 вида. Не искам да ги пукам, а просто да ги консервирам без варене, без аспирин.
   Четох 1-2 рецепти, но предпочитам изпитана рецепта   bouquetот вас

Clivia , аз ги правя така: За буркан 800 мл. нареждам ги в буркана, подправките и ги заливам с врялата вода
      На всеки буркан слагам:
      6 с.л. оцет 6 градуса, 1 с.л. сол, 1 ч.л. захар, копър, чер пипер, лук, 2 аспирина, скилидки чесън по желание
      Заливат се с вряла вода, обръщат се на капачка и се наблюдават няколко дни. Разкла-
      щат се хубаво през дните когато се наблюдават. След това ги прибирам на хладно и тъмно   
      място. Желая успех !  Laughing

# 262
  • Мнения: 1 934
Тутулина, благодаря ти много. Виждам, че твоите са с аспирин, аз искам рецепти без аспирин. Дано някой каже нещо по въпроса  Simple Smile

# 263
  • Мнения: 182
Вчера си купих 2 кила люти чушлета от 2 вида. Не искам да ги пукам, а просто да ги консервирам без варене, без аспирин.
   Четох 1-2 рецепти, но предпочитам изпитана рецепта   bouquetот вас
Ето я моята изпитана рецепта,имам още три буркана от миналата година и не са мръднали.
Слагам оцет до резката на буркана,1 супена лъжица сол и 1 чаена захар,копър и нареждам чушлетата,като ги надупчвам с ножа на едно място само.Заливам с гореща вода,затварям и обръщам с капачките надолу докато изстинат.Това е за компотен буркан.

# 264
  • Мнения: 9 174
Тутулина, благодаря ти много. Виждам, че твоите са с аспирин, аз искам рецепти без аспирин. Дано някой каже нещо по въпроса  Simple Smile

в аптеките продават натриев бензоат, можеш с него да направиш. На опаковката е написано какво количество за ?  кг/гр. е.  Аз ги правя като на тутулинка, само че сменям подправките -  копър, лук, целина, понякога скилидки чесън. Със студена марината  винаги обаче.

# 265
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
dunia53 , didolinaa, благодаря за идеите. Станаха разкошни. Сварих картофите, обелих, нарязани ги сложих в тава, прибавих нарязан на филийки лук, подправка тип ВЕГЕТА, сметана, прясно мляко и бутнах да се пекат. Малко преди да ги извадя настъргах кашкавал.....всички много ги харесаха.
   Отново МЕРСИ!   bouquet

п.п. Дидолинке, тези бяха експериментални - за това си замълчах за адреса, но следващия път ще те чакам.  Hug

# 266
  • София
  • Мнения: 1 188
Голдън а аз точа лиги тука  Crossing Arms У дома доста често се ядат картофи запечени.Значи вадиш всичко корто имаш от хладилника и можеш да го сложиш вътре,Аз слагам мляко,не сметана(малката ми е проблемна),подправки също на вкус,аа и искам снимка да видя как си се спрявила  Hug

# 267
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 726
Скоро не съм влизала да питам, но днес от жегата ли, от гинкото ли дето спряха пия, пусто не мога да се сетя  Embarassed

Ще пържа бяла риба (тип бял амур) на тиган. Мога ли да я овалям в царевично нишесте преди това? Или направо да я пържа без такава панировка? Искам да е по-малко калорична, пробвала съм да я пека на оребрен тиган, но много залепва и е по-суха, та се налага да я пържа. Целта ми е да избегна бялото брашно поне.

И една каракуда за проба съм купила. Някой готвил ли е такъв звяр да ми помогне с идеи, освен пържене.  Laughing

# 268
  • Мнения: 9 174
може да я оваляш в нишестето, после в разбити яйца и така да панираш. Ако искаш след яйцата - пак нишесте. Ако имаш царевично брашно -още по  добре.

Каракудата - само пържена, да и се стопят костите.
Или с доматен сос и..... да не търся виж в подписа ми темите-търси  СкумрияРопотамо. 
Тъй като каракудата има много и дребни кости, когато сме правили буркани с нея я държим повече време накисната в оцет.
Когато се яде, тези кости се топят и не се усещат.

# 269
  • София
  • Мнения: 1 188
Скоро не съм влизала да питам, но днес от жегата ли, от гинкото ли дето спряха пия, пусто не мога да се сетя  Embarassed

Ще пържа бяла риба (тип бял амур) на тиган. Мога ли да я овалям в царевично нишесте преди това? Или направо да я пържа без такава панировка? Искам да е по-малко калорична, пробвала съм да я пека на оребрен тиган, но много залепва и е по-суха, та се налага да я пържа. Целта ми е да избегна бялото брашно поне.

И една каракуда за проба съм купила. Някой готвил ли е такъв звяр да ми помогне с идеи, освен пържене.  Laughing

За риба погледни тук,доста често взимам рецепти от там http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,73.0.html

Общи условия

Активация на акаунт