Коледно настроение! - 3

  • 109 766
  • 856
  •   1
Отговори
# 675
  • Русе
  • Мнения: 410
petia_tag, всичките ти неща са страхотни  Peace

Пеп-чо и ти вече си почнала сладките. Това са любимите ми. И на тях ще им дойде времето тия дни.

Благодаря за милите думи на момичетата, които харесаха меденките ми.

Вече са готови и коледните къщички за сутрешното коледно кафе, горещ шоколад, мляко с какао или чай.... кой каквото си пие в къщи  Laughing И още толкова за подаръци - общо цяла дузина Laughing
Благодаря, че ми дадохте идеята за тях   bouquet

# 676
  • Мнения: 27
petia_tag, всичките ти неща са страхотни  Peace

Пеп-чо и ти вече си почнала сладките. Това са любимите ми. И на тях ще им дойде времето тия дни.

Благодаря за милите думи на момичетата, които харесаха меденките ми.

Вече са готови и коледните къщички за сутрешното коледно кафе, горещ шоколад, мляко с какао или чай.... кой каквото си пие в къщи  Laughing И още толкова за подаръци - общо цяла дузина Laughing
Благодаря, че ми дадохте идеята за тях   bouquet


Много са сладки, коя рецепта използва?

# 677
  • Ловеч
  • Мнения: 145
Момичета помоооощ!
Направих меденките на Джемма и спазих пропорциите, но в друг ред слагах продуктите. Получи се тесто, но след като го сложих в хладилника докато изпека линцеровите сладки и то плувна в олио и при опит да го разточа става направо на трохи! Как мога да го оправя?
Извинявам се, че така нахлух в темата  Embarassed аз си ви следя и благодарение на вас се запалих тази Коледа и аз да спретна нещичко, но .... ударих на камък с това медено тесто. Правих една доза и меденките на Джули и там нямах никакъв проблем  Crossing Arms Досега такова чудо не ми се беше случвало  ooooh!

# 678
  • Мнения: 1 116

Много са сладурски!

Ето и моите меденки тази година, много съм доволна, дори току що изпечени бяха меки, а като ги слепих с мармалад, след едно денонощие вече се топяха в устата, толкова бързо, че се наложи пак да направя, защото трябваше да нося за Коледното парти в училището на децата. Имам и изрязани фигурки, но още не съм ги украсила.



Рецептата

и едни други сладки, много подобни на Мексиканските сватбени сладки, но без ядки и част от брашното се заменя с нишесте, което ги прави по-крехки.



Маслени снежни топчета(Melting Moments)


# 679
  • Мнения: 1 116
Момичета помоооощ!
Направих меденките на Джемма и спазих пропорциите, но в друг ред слагах продуктите. Получи се тесто, но след като го сложих в хладилника докато изпека линцеровите сладки и то плувна в олио и при опит да го разточа става направо на трохи! Как мога да го оправя?


Остави го на топло да се отпусне и го премеси наново с отделеното олио и малко брашно.

# 680
  • Ловеч
  • Мнения: 145
Tannita, мерси  Hug дано се получи  Praynig  А аз мислех яйце и брашно да добавям  Embarassed

# 681
  • София
  • Мнения: 506
И аз вече трета поредна година правя меденките на Джема и в къщи много ги харесват, остава само да ги украся, като за целта ползвам готови захарни в тубичка боички - много са хубави и става страхотна шарена украса - хубавото, че състава им  не е от белтък за тези които се страхуват от суровия яйца.

# 682
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Мама1+2, направо велика идея ми даде за подаръчета!!!  Hug Hug Hug
Страхотни къщички!

# 683
  • Варна
  • Мнения: 355
Мама 1+2, супер са тези къщички, толкова уютна идея!

SZA, пожелаваме ви бързо оздравяване и не се притеснявай за обновяването, достатъчно е, че си се натоварила с тази задача!  Hug

Малко ме е срам на фона на вашите красоти, но ще покажа и част от моите меденки, които украсих, защото вече ги подарих. Никак не ми се отдава рисуването, но пусто желание...

А това е един от подаръците - меденки на Джема, линцерови сладки на Наталина и ванилени кравайчета на Венета:

Последна редакция: пт, 17 дек 2010, 22:33 от Джиджи-биджи

# 684
  • Мнения: 258
Ако някой е правил щьолен - след изстиването му стана ли твърд и съответно ако е така, ще умекне ли?

# 685
  • София
  • Мнения: 6 301
Аз приключих с коледните приготовления (или поне така мисля, че съм си харесала още една-две рецепти, но може да останат за НГ), започнах малко късно, едва тази седмица, ето отчета - 2 дози ванилени кравайчета по рецепта на Наталина, 1 доза джинджифилови сладки на Зори, Меденките на Джули 2,5 дози, от които са 2 къщички и една елхичка, една доза коледни бастунчета по рецепта на Танита, а това е снимковия материал:
http://cattym.multiply.com/photos/album/10/10

# 686
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Малко ме е срам на фона на вашите красоти, но ще покажа и част от моите меденки, които украсих, защото вече ги подарих. Никак не ми се отдава рисуването, но пусто желание...

Джиджи-биджи, толкова са нежни и красиви сладките ти!   bouquet
Да видиш нашите само, но децата искаха те, да ги украсяват. Важно е все пак те, да се забавляват и да си ги харесват, нали са тях Simple Smile.

SZA, не се притеснявай, всичко е ОК. Важно е да оздравеете по-бързо.

Ако някой е правил щьолен - след изстиването му стана ли твърд и съответно ако е така, ще умекне ли?

По принцип щолена е годен за хапване след 3-4 дни, но все пак зависи от рецептата по която си го правила.


# 687
  • Мнения: 258
Ако някой е правил щьолен - след изстиването му стана ли твърд и съответно ако е така, ще умекне ли?

По принцип щолена е годен за хапване след 3-4 дни, но все пак зависи от рецептата по която си го правила.

Значи правих го по рецептата за дрезденски щьолен на Джема. Когато ги извадих топли от фурната бяха мекички, имах един малък, който нарязахме и изядохме, и беше много хубав. Но след като другите два изстинаха, станаха твърди и засега са така.

# 688
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Ако някой е правил щьолен - след изстиването му стана ли твърд и съответно ако е така, ще умекне ли?

По принцип щолена е годен за хапване след 3-4 дни, но все пак зависи от рецептата по която си го правила.
Значи правих го по рецептата за дрезденски щьолен на Джема. Когато ги извадих топли от фурната бяха мекички, имах един малък, който нарязахме и изядохме, и беше много хубав. Но след като другите два изстинаха, станаха твърди и засега са така.

Предполагам ще омекнат, но най-добре Джемма ще ти отговори, аз този не съм го правила.

# 689
  • Бургас
  • Мнения: 167

Благодаря, че ми дадохте идеята за тях   bouquet



mama1+2 радвам се, че ти е харесала идеята  и си я реализирала много успешно. Имам някъде и снимка вместо с къщичка, със звезда, която е прикрепена към чашата от към опашката й. Днес я гледах, някъде из компютрите.

Цяла седмица не съм влизала в темата и се учудих, че тя вече е на привършване. Много красиви и със сигурност вкусни сладкиши сте показали. Това значи много уханна топлина и усмивки в домовете ни.
Видях, че темата бонбони "Рафаело" е била най-рейтингова. Аз правя вече няколко пъти, тази с кондензираното ПОДСЛАДЕНО мляко, което е много гъсто. Пропорциите ги слагам не чак толкова прицизно да си призная. Добавих и счукани вафлени корички, като първо овалях с тях лешника, после със захарната смес. Получи се доста успешен вариант, но пък е много пипкаво. При последните бройки дори смесих тестото с коричките и оформих наведнъж топчетата, от което пожълтяха малко. Пак стана добре на вкус. Любима  рецепта ми е /мисля, че беше кръстена на Галева/ - лесна, бърза и ефектна. Благодаря!   bouquet

Ето ги и моите бонбони:


Желая топъл и творчески уикенд на всички, че е последен преди Коледа...

Общи условия

Активация на акаунт