Машина за хляб-37 част

  • 48 475
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 478
Да се похваля, че днес си взех машина  ura

Спрях се на тази http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/( … 72B&scenario=

Даже беше на прИмоция с бонус електронна кухненска везна Heart Eyes


Лошата новина е, че книжката с рецепти е на диск, а на мен точно ми се развали диска на компютъра и едва ли ще мога да го занеса преди Коледа за ремонт Laughing

Ще ви помоля да ми препоръчате някоя рецепта за обикновен, ръжен или пълнозърнест постен хляб без мляко и постна питка с мая за Бъдни вечер. Ако може и да е обяснено като за абсолютни лаици Embarassed

# 301
  • Мнения: 945
Благодаря на всички за отговорите Hug
Хлябът с маслини беше много вкусен(макар и без вид), леко влажен вътре.
Сега като ви чета, виждам, че съм забравила да овалям маслините с брашно Rolling Eyes. Друг път ги овалвам, но сега съм забравила, явно и това е допринесло за крайния резултат.
Лека вечер Hug

# 302
  • Мнения: 260
Я, да похваля руският черен хляб на Ердинч - много добър! Е, на любителите на традиционни хлябове сигурно няма да им хареса, но за любителите на "различните" хлябове е уникален. Съвсем леко промених съотношението на брашната в полза на ръженото, но наистина съвсем леко и добавих кориандър на зърна. Следващият път ще пробвам с още повече ръжено брашно за сметка на бялото.

# 303
  • London, baby
  • Мнения: 800
Момичета, имам един въпрос! Направих хляба, който по принцип правя, но този път добавих сушени подправки и след започването на месенето се сетих, че съм забравила олиото! В следствие на това го сипах, но добавях и още брашно, за да стане на топка. В резултат на това, хляба бухна много повече, отколкото сега е ставал и излезе дори от вертикалния контейнер.
Та въпроса ми е, на някой случвало ли се е да сложи олиото по-късно и да има такъв страхотен резултат? Ако е така, все при бъркането ще го слагам! Благодаря!

# 304
  • Мнения: 3 804
бразилка честито   bouquet На Ердинч рецептите са идеални за тази цел.

лабрекс за вкус с 3 броя деца в къщи,за мъжо не остана  Laughing

# 305
  • Мнения: 69
Аз живнах вече и започвам с въпрос. Мога ли за Бъдни вечер да направя питката с мая или непременно трябва да е със сода? Ще я меся в машината но не знам дали е задължителна содата.
 Аз препоръчвам на Бразилка "Селския хляб" на Ердинч. От доста време го правя и нямам провал.

# 306
  • София
  • Мнения: 478
Аз живнах вече и започвам с въпрос. Мога ли за Бъдни вечер да направя питката с мая или непременно трябва да е със сода? Ще я меся в машината но не знам дали е задължителна содата.
 Аз препоръчвам на Бразилка "Селския хляб" на Ердинч. От доста време го правя и нямам провал.

Може, маята е постна Peace Сега ако дадеш и рецепта ще съм много благодарна Praynig

Благодаря ви, сега ще погледна рецептите на Ердинч. Има ли блог или да ги търся из форума?

# 307
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Аз живнах вече и започвам с въпрос. Мога ли за Бъдни вечер да направя питката с мая или непременно трябва да е със сода? Ще я меся в машината но не знам дали е задължителна содата.
 Аз препоръчвам на Бразилка "Селския хляб" на Ердинч. От доста време го правя и нямам провал.

Може, маята е постна Peace Сега ако дадеш и рецепта ще съм много благодарна Praynig

Благодаря ви, сега ще погледна рецептите на Ердинч. Има ли блог или да ги търся из форума?


Правиш най-обикновено тесто от вода,мая,сол,захар,изчакваш го да втаса,после оформяш с олио,пак втасва и печеш.За количеството мая ще съобразиш от количеството вода и брашно и готово.

# 308
  • София
  • Мнения: 478
Аз живнах вече и започвам с въпрос. Мога ли за Бъдни вечер да направя питката с мая или непременно трябва да е със сода? Ще я меся в машината но не знам дали е задължителна содата.
 Аз препоръчвам на Бразилка "Селския хляб" на Ердинч. От доста време го правя и нямам провал.

Може, маята е постна Peace Сега ако дадеш и рецепта ще съм много благодарна Praynig

Благодаря ви, сега ще погледна рецептите на Ердинч. Има ли блог или да ги търся из форума?


Правиш най-обикновено тесто от вода,мая,сол,захар,изчакваш го да втаса,после оформяш с олио,пак втасва и печеш.За количеството мая ще съобразиш от количеството вода и брашно и готово.

Много ти благодаря, а при оформянето с олио да се позамеси ли малко? Извинявам се за въпросите, но тестото ми е слабото място Embarassed По принцип го премесвах леко, но докато се рових из темите тези дни прочетох, че май не трябвало newsm78

# 309
  • Разград
  • Мнения: 3 110
brazilka,леко го прехвърляш няколко пъти с намаслени ръце,колкото да го събереш и оформяш.

# 310
  • София
  • Мнения: 478
brazilka,леко го прехвърляш няколко пъти с намаслени ръце,колкото да го събереш и оформяш.

Благодаря за отговорите и търпението  bouquet

# 311
  • Разград
  • Мнения: 3 110
brazilka,леко го прехвърляш няколко пъти с намаслени ръце,колкото да го събереш и оформяш.

Благодаря за отговорите и търпението  bouquet


 Hug Винаги,когато мога.

# 312
  • Мнения: X
Ами аз доколкото разбрах нещо май и казанчето не се зацепва добре с машината, та пишеше че стояло по високо или нещо такова си. Да не би да го поставяте неправилно.

Зацепва си то (а къде е пишело, че не разбрах?). Когато за пръв път трябваше да извадя казанчето, гледах и се чудих поне 10-15 минути как се вади туй чудо. Не можех да повярвам, че толкова сила трябва да се приложи, за да се извади. Но има нещо гнило, щом толкова народ има проблем точно с казанчетата.

Честито на бразилка за придобивката!
Ето ти книжката http://dump.ru/file/4969541, но внимавай, защото има грешки и повечето рецепти са с повече вода от необходимото.
Рецептата, която ползвам, е
400 мл вода (затоплена в МВ 40 до 60 сек.)
3/4 с.л. захар (ползвам мерителната)
около 2 ч.л. сол (ползвам мерителната)
олио (сипвам като за салата Simple Smile)
700 г брашно (бяло, но ако е в комбинация с ръжено или пълнозърнесто, намалявам с 30-40 г брашното)
1 1/4 до 1 1/2 ч.л. суха мая (френската или на доктора) - слагам я върху брашното или 10-12 г жива мая, начупена на парченца и сложена във водата (при отложен старт старателно слагам сухата мая върху брашното, но прочетох, че ползват и жива по същия начин)
Ако добавям сусам, трици, зародиш, ленено семе, го слагам към брашното, т.е. общото тегло пак е около 670-700 г)
Ползвам първа програма, 1500 г, средна коричка на запичане (това е програмата за бял хляб или основната - 3:25 ч.). Пробвах с другите програми, но или става дебела кора, или превтасва хлябът, така че ползвам само тази. Ако ще правиш питка, ползвай програма Тесто (1:25 ч.) и после си оформяш питката, чакаш да втаса и печеш. И не му се плаши - и да го премесиш след първото втасване, нищо му няма. Нали после пак ще втасва.

За Бъдни вечер питката трябва да е содена, но и аз ще правя с мая. Онзи ден направих опит за содена питка. Вкусна беше, но потъмня. Не има разбирам и това си е.

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 00:21 от Анонимен

# 313
  • Варна
  • Мнения: 58
а иначе и аз включвам реотана за кратко когато си съставям програма  Laughing[/color]

Bongo, ако машината ти е тази в подписа и не си я сменял, как точно си съставяш програма? А кажи ми сега, че може, пък аз не знам и ....  #Crazy   Аз съм със същата и все ми идва много предварителното загряване. Сега маслените теста за сладките си ги правих на кексовата програма, за да избегна затоплянето.

# 314
  • Мнения: 7 779
 Аз съм със същата и все ми идва много предварителното загряване. Сега маслените теста за сладките си ги правих на кексовата програма, за да избегна затоплянето.
предварителното загряване ти идва много в какъв смисъл ? - като температура или като времетраене. подгряването е с цел достигане на стайна температура в машината и на продуктите. което не е пречка според мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт