Отговори
# 660
  • Мнения: 48
Брауниса на Блонди съм правила ( демек лава ) - в хартийки, но качествени ! Никакъв проблем с отлепването без да ги мажа. По рецепта обаче се охлаждат в хладилника преди употреба  Laughing
[/quote]

Изсипваш в хартиените , замразяваш , после вадиш от хладилника и печеш така ли ?

# 661
  • под тепетата
  • Мнения: 9 627
Ето ти рецептата, прочети и ако искаш пробвай
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg5201314#msg5201314
  Сега прочетох тези на Йоли - те се замразяват преди печене. Може би и затова остават по-течни в средата. Ползвала е еднократни алуминиеви форми , намазани с масло и поръсени с брашно. Извинявай, ако съм те подвела  Embarassed .На Блонди са като влажни и сочни, но не течни - поне при мен така се получи.

Последна редакция: сб, 19 май 2012, 08:30 от bilqna_69

# 662
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Маме, радвам се, че са ти харесали Hug Малко бройки излизат наистина, за съжаление Crazy

# 663
  • Мнения: 5 835
Моля,някой да каже: как да подредя различните видове месо и зелеви сърми в глинен гювеч,предварително трябва ли да го мариновам това месо?
Месото е свинско ,телешко и пилешко.

А и гювеча е нов,трябва ли някаква предварителна подготовка,освен щателно измиване?

# 664
  • 1st floor
  • Мнения: 9 179
Ще меся тесто с прясно мляко и жива мая. Половината ще ползвам днес, другата утре. Това за утре трябва ли да втаса, преди да го прибера в пликче в хладилника или направо да го слагам?  newsm78
И още една мисъл ми витае в главата - при теста със сода и кисело мляко+ мая и прясно или такива с яйца - може ли пак да се оставят в хладилника за следващият ден?  newsm78

# 665
  • Мнения: 7 779
Ще меся тесто с прясно мляко и жива мая. Половината ще ползвам днес, другата утре. Това за утре трябва ли да втаса, преди да го прибера в пликче в хладилника или направо да го слагам?  newsm78
И още една мисъл ми витае в главата - при теста със сода и кисело мляко+ мая и прясно или такива с яйца - може ли пак да се оставят в хладилника за следващият ден?  newsm78
слагай преди да втаса. в хладилника тестото макар и бавно продължава да втасва

# 666
  • 1st floor
  • Мнения: 9 179
Бонго - отзивчив и бърз както винаги!!!  Hug Тестото ми е вече готово, слушам и го мушкам в хладилника!!!
Кажете сега за другите теста със сода или яйца - те могат ли на се ползват на следващия ден? newsm78

# 667
  • Мнения: 6 714
И  аз благодаря за отговорите ви, ще замразявам ако се налага преди да втасва тестото. Peace

Блонди,  Peace Мисля, че е към 4-ри градуса newsm78

# 668
  • София
  • Мнения: 11 091
Моля,някой да каже: как да подредя различните видове месо и зелеви сърми в глинен гювеч,предварително трябва ли да го мариновам това месо?
Месото е свинско ,телешко и пилешко.

А и гювеча е нов,трябва ли някаква предварителна подготовка,освен щателно измиване?

Месото не е нужно да се маринова. Ако имаш цяло пиле го пълниш с ориз и дреболии. Най-отдолу се слага нарязано зеле, върху него - сармите, след това месата. Добавя се олио и вода. Освен тези меса, които имаш може да сложиш и наденица, пушени гърди.

# 669
  • Варна
  • Мнения: 2 186
НеПоКоРнА, тесто с яйце можеш да оставиш в хладилника за следващия ден. За това със сода не знам, до сега винаги съм го ползвала веднага.

# 670
  • Мнения: 4 864
Mоже ли някоя хубавка рецепта за Милинки??

Имам едно кубче жива мая и искам да замеся вкусотийки Wink

# 671
  • Варна
  • Мнения: 2 576
НеПоКоРнА, тесто с яйце можеш да оставиш в хладилника за следващия ден. За това със сода не знам, до сега винаги съм го ползвала веднага.
И аз така - веднага го ползвам, но моя съседка онзи ден ми каза рецепта за тесто със сода, което престоява 1 нощ в хладилник. Не съм го пробвала, но смятам да опитам.

# 672
  • София
  • Мнения: 11 091
Ето една рецепта за милинки, но само с 1/2 кубче мая:http://gotvarstvo.georgievi.net/a/milinki

# 673
  • Варна
  • Мнения: 2 186
НеПоКоРнА, тесто с яйце можеш да оставиш в хладилника за следващия ден. За това със сода не знам, до сега винаги съм го ползвала веднага.
И аз така - веднага го ползвам, но моя съседка онзи ден ми каза рецепта за тесто със сода, което престоява 1 нощ в хладилник. Не съм го пробвала, но смятам да опитам.
Като се замисля, тесто за сладки със сода или бакпулвер, престояват в хладилник без проблем. Защо да не може и солено тесто със сода да престои?

# 674
  • Мнения: 27 524
Mоже ли някоя хубавка рецепта за Милинки??

Вкусни и лесни милинки  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт