Езиколюбителна ЧЛЕНоразделна. Пивница, де. (29)

  • 16 255
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 6 219
а бееееее! не членско отдаване! само за лечение... в ръцете му!

# 121
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
А, не, не! Стига вече!  Sick

# 122
  • София
  • Мнения: 6 219
Глейте го тва
 Joy

# 123
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
 smile3532 smile3532 smile3532

# 124
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
Какво ли значи да не се отдадеш някому... напълно.

Тиквички с чесново пилешко
Скрит текст:
Избираме тиквичките да се леко издути и не много дълги. Внимателно, с остър дълъг и тънък нож или малък тирбушон за чушки ги изкормваме, бъркайки откъм края, дето е дръжката, която сме отрязали като капаче. Запазваме изкорменото, а кухата тиквичка намазваме отвътре със сол и стрит чесън и я оставяме да помисли. Предната вечер сме мариновали пилешкото. Ползваме месо от гърди. Нарязваме го на тънки ивички напречно на влакната. Важно е да знаем, че влакната при гърдите са перпендикулярни на оста на парчето, тоест режем успоредно на оста. Маринатата се прави от захар (за окрехкотяване и убиване на оцета), оризов оцет, сол и много смлян чесън.

На сутринта туряме пилешкото в гевгир да се отцеди. Слагаме месото на голяма дъска и го покълцваме с голям нож или сатър. В тиганче сипваме олио и запържваме бързо пилешкото до побеляване. Добавяме количество ориз - на една тиквичка две-три лъжици, според големината и количеството месо. Наливаме съвсем малко вода (1/2 от нужната за ориза) и след като се поеме, напълваме с тая плънка тиквичката. Затапваме с отрязаната дръжка и редим в тавичка.

Изкорменото от тиквичките накълцваме на дребно и запържваме бързо (т.е. да не пускат течност) с малко чесън. Добавяме ориз - да речем 1 ч.ч. Разбъркваме, докато оризът се поизбистри, посоляваме и разстиламе ориза около подредените тиквички. Добавяме вода или зеленчуков бульон малко по-малко от препоръката на пакета на ориза - тиквичките пускат при готвене течност и може да направим ориза кашав. Аз лично ползвам басмати , но изобщо препоръчвам за тая рецепта острозърнести видове ориз, без да е задължително. Слагаме тавичката в загрята фурна, покрита с фолио, но почне ли да ври - махаме фолиото. Ако ползваме басмати, фолиото не се маха, а фурната е по-слаба.

При поднасяне сипваме в широка плоска чиния оформен с купичка ориз и добавяме няколко колелца от тиквичките с плънката. Покапваме, като че след беля няколко едри капки тъмен соев сос върху тиквичката и чинията, а върху ориза ръсим щипка ситно нарязан копър.

# 125
  • София
  • Мнения: 6 219
ухаааааааа!

Дали да не създадем раздел в първи пост "Хубавините на Куркума"

# 126
  • Мнения: 3 784
Само да напомня, че в първи пост са целокупните ни образи мили, ако се озаглавим "Хубавините на Куркума", съвсем на кокошарник с петел ще бием.  Laughing Mr. Green

Тиам да ви чета.

# 127
  • София
  • Мнения: 5 660
Така. Изчетох. То няма изчитане, ама поне се постарах.

Боли ме гъба, да, от сепаретата ли било?!  Shocked
Фей (написах Гей, саиба, бе!)
Сарк, това с гъбата да го разбирам ли като по-софт версията на "боли ме... ъъъ... заглавието"? И коя гъба в крайна сметка, оная, дето й се вие свят ли?


Атти, Нела-Панела! не е истина  Joy Joy
Нела-Панела. Ако някой не се сеща по какво преподава, ще ви подскажа. По архитектурни конструкции, ъфкорц. Викаше - колега, готов е проекта, почвай да чертаеш - смело и дебело.

Ване, това е илюстрация на термина МУХА. Съкратено от "мухахахахаха".

Хау. Сега радлер.

# 128
  • Mars Hotel
  • Мнения: 4 933

Све, септември ще те посбия.

Септември няма да ми пука. Ще бъда на съвсем друга вълна.

# 129
  • Казанлък of all places
  • Мнения: 689
Декларирам за пореден път: ще слушам Куркума. Винаги . И за всичко.

 "Тези кюфтета са прекалено вегетариански.Не можеш ли да им сложиш в средата малко сланинка?" - Герасим по повод опита ми да пека тиквичкени кифтета на плоча. Не става. И са прекалено вегетариански, както стана ясно.

Туй то, Ма имам бира. Чешка. Чиърз, ми диърз!

# 130
  • n/a
  • Мнения: 3 341
Бирата се оказа в липса.
Компенсирам с каквото
намерих. Намерих уиски.
Сега се чудя дали да спа-
зя вечерното количество  Mr. Green

Шегувам се. Опитвам се.  Laughing

# 131
  • Казанлък of all places
  • Мнения: 689
Спите ли?
Спите.
А злото не спи.

# 132
  • Mars Hotel
  • Мнения: 4 933
Още 10 часа до отпуската. Ще устискам!

# 133
  • Мнения: 3 736
На ранина ми текат лигите, това не е човешко.

Няма да кажа за отдаването, че още изпитвам леко неудобство.

Све, с теб съм! Но после ще те бия, наистина.

# 134
  • n/a
  • Мнения: 3 341
Добро утро. Петък е. Сарко?

Общи условия

Активация на акаунт