БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 58 246
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 2 786
Имам 3 жълтъка от няколко дни в хладилника, сега се чудя....мога ли да ги ползвам или да ги засилвам в кофата  newsm78. Белтъка знам, че и след седмица може да се ползва, дори е по добре за целувки и др такива....но  с жълтъка как стои въпроса?
Мислех кокоски да направя с тях?


Вили, не знам как би го оправила, пробвай да направиш сухари (тип кубети- моите дечурлига много ги обичат) , но все пак зависи колко е глетав. Галета също би могла да направиш  Peace. За нея няма значение глетав ли е или не е глетав  Laughing

# 76
  • Мнения: 2 786
аз да се похваля - днес за първи път пържих цаца. Преди да започна изчетох сумата му и коментари по въпроса - обаче мисълта да вися над тигана 40минути и да обръщам и да си играя с рибка по рибка....не ме привлече много .
Маслена баня в касеролката ( 1/3 беше водичка - другото олио) - много добър заместител на фритюрника - вадиш с надупчената лъжица като са готови и мяташ другата порция - 2кг цаца за половин час бяха готови 
станаха разкошни. Но определено трябва да се ядат веднага - тези които останаха за 20 минутки вече бяха омекнали

Как вода и олио заедно, няма ли да изригне това нещо? Колко вода, колко олио...долу горе в мл? Дай по подробно моля, стъпка по стъпка  newsm78.
Инак аз я пържа в касерола с около 300-400мл олио, бързо става. Не я обръщам, олиото я обгръща отвсякъде. Дребна рибка е и не и трябва много.

# 77
  • Мнения: X
Имам 3 жълтъка от няколко дни в хладилника, сега се чудя....мога ли да ги ползвам или да ги засилвам в кофата  newsm78. Белтъка знам, че и след седмица може да се ползва, дори е по добре за целувки и др такива....но  с жълтъка как стои въпроса?
Мислех кокоски да направя с тях?


Вили, не знам как би го оправила, пробвай да направиш сухари (тип кубети- моите дечурлига много ги обичат) , но все пак зависи колко е глетав. Галета също би могла да направиш  Peace. За нея няма значение глетав ли е или не е глетав  Laughing
На жълтъците им слагам малко олио отгоре и стоят там малко - за намазване на питка стават . Ако няма олио хващат ципа и не се разбиват добре .
  Инак в нещо дето не се разбива става . Може и курабии - питка - палачинки .

# 78
  • Мнения: 2 786
Те са в чаша с полиетиленово фолио отгоре, та нямат ципа, но мен не ме притеснява как ще се разбият...по скоро дали  са безопасни за консумация.

# 79
  • Мнения: X
Те са в чаша с полиетиленово фолио отгоре, та нямат ципа, но мен не ме притеснява как ще се разбият...по скоро дали  са безопасни за консумация.
Аз бих пробвал на вкус първо - то се усеща . Не мисля ,че им има нещо. Нали няма да ги консумирате сурови после !?

# 80
  • Мнения: 2 152
нищо им няма

# 81
  • Мнения: 7 849
Здравейте момичета и момчета!
Отдавна не бях правила хляб в хлебопекарката и днес направих перфектната тухла. Хлябът беше на стандартната програма, но не се изду и отвътре е тестен (вероятно маята е проблемът). Моля за съвет- има ли начин да го използвам или да заминава по етапен ред?
Желая на всички приятен ден!


На мен не ми втаса веднъж защото сложих от тази мая:



Но си беше изпечен добре. Е, изядохме го. Но повече от тази мая не купувам. Просто тогава в кварталния магазин беше свършила и френската и на Йотхер. От самият факт, че има количества само тази трябваше да ми светне лампичката. Ако не е много суров нарежи го, остави го да поизсъхне и можеш да направиш или мързелива пица, или такава баница, брускети, или пък крутони.

# 82
  • Мнения: 351
Благодаря ви,  polly  и Билян@! Ще пробвам някои от вашите идеи, ако имам достатъчно търпение. Маята беше "Vili" от Кауфланд, но съм я купувала отдавна. (Изхвърлих останалите пакетчета!). Направих нов хляб с френската мая и стана перфектен.
Още веднъж благодаря!

# 83
  • Berlin
  • Мнения: 11 365
Правя диетична супа с картоф и морков. Laughing Какво друго нещо да й сложа, че да не е толкоз постна? Мисля да сложа и малко кис. мляко за накрая.

# 84
  • Мнения: 8 534
Зависи за каква диета. Можеш поне магданоз и лук да сложиш. Аз бих застроила с яйце и кисело мляко.

# 85
  • Мнения: 125
polly,  малко преувеличих с количеството вода, някъде около 30мл водичка и около 180мл олио

моята цаца беше прясна, донесоха ми от морето вчера - овъргалях я хубаво с царевично брашно, сол, малко ленено семе - изядохме кило и половина - стана учудващо хубава дори и за мен
но пък и самата рибка беше свежа

# 86
  • Добрич
  • Мнения: 5 523
Търся сполучлива рецепта за царевичен хляб в хлебопекарна.

Някой може ли да помогне? Преди години имаше специална тема с рецепти за хлебопекарна, но сега не открих такава.

# 87
  • Мнения: 10 129
Правя диетична супа с картоф и морков. Laughing Какво друго нещо да й сложа, че да не е толкоз постна? Мисля да сложа и малко кис. мляко за накрая.
Тиквичка, шепа нарязан зелен(жълт) боб, шепа грах.
Лъжица, две кисело мляко при сервиране.
Аз застройвам с жълтък.
Все пак не знам причината за диетата. newsm78

# 88
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 670
аз да се похваля - днес за първи път пържих цаца. 

А аз прочетох, че за първи път си пържила яйца. И чета нататък, за какви 40 минути се говори  Shocked Бая се посмях  Peace

# 89
  • Мнения: 125
хаха много интересни яйчица щяха да се получат Wink  chef

Общи условия

Активация на акаунт