"Неостаряващо" универсално тесто

  • 29 009
  • 135
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 2 018
Аз все пак си мисля, че маслото в рецептата е много и мисля да пробвам с по-малко. Ще споделя резултата, но утре! Иначе на вид тестото от пиците на Джемма има вид на моето тесто. Джемма твоето тесто не ти ли лепнеше малко по ръцете и точилката?

# 61
  • Мнения: 2 018
В рецептата за хачапури пише, че се меси докато спре да лепне по ръцете. Кати, може би това ни е бил проблема. Аз го месих на ръка и като ми писна го хвърлих в хладилника  Embarassed
Май следващия път ще трябва да се потрудя още  Party

# 62
  • Мнения: 1 812
Аз меся в машинката. После ще кажа какво става с тестотос маслото, че още спя, ама влязох да погледна дали ми се отваря форумът и се отплеснах.

# 63
  • Мнения: 1 812
С масло става тестото!
Маслото го размекнах преди месенето. Тестото се получи точно по съотношенията, посочени в рецептата. Стана мекичко и не ми се залепваше по ръцете след изваждането от машинката. Сложих го в тенджерка. След няколко часа се беше надигнало, премесих го и тази сутрин вече не беше тръгнало да втасва пак.

Става доста твърдо в хладилника, трябва да се работи много бързо с него, защото и много бързо омеква, извадено на топло. Разточи се без проблем, правих пица за закуска. Лично аз вече не мога да ям, че ми е тежко, но останалите питат непрекъснато за пица. Няма сутрин, обед или вечер за някои хора  Laughing
Нямам търпение да направя и плюшки, за да видя дали няма да му се промени формата при печене. Мисля, че ако брашното е по-малко, се получава този проблем.

# 64
  • Мнения: 1 812
Станаха! Снимка в другата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=211489.new#new

# 65
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
С масло става тестото!


вече го писах на предната страница  Wink
разбира се, че ще стане и с масло, защо да не стане...

# 66
  • Мнения: 2 018
С масло става тестото!


вече го писах на предната страница  Wink
разбира се, че ще стане и с масло, защо да не стане...

Само предполагам, че няма да може да се разточва лесно, защото маслото замръзва в хладилника! А маргарина не.

# 67
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076


Само предполагам, че няма да може да се разточва лесно, защото маслото замръзва в хладилника! А маргарина не.

никакви проблеми нямах при точенето. нито лепнеше, нито нищо. понеже правих кифлички, разделих тестото на 4 части и взимах по една, а другите стояха в хладилника. никакви проблеми Peace     за разточване ползвам силиконово килимче.

от маргарин ми става тежко на стомаха и не хапвам нищо с него Wink

# 68
  • Мнения: 1 812
Става доста по-твърдо от това с мас. Нямам идея как става с маргарин.
Но както, асилайн каза, си става. Даже доста добре.

# 69
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Аз все пак си мисля, че маслото в рецептата е много и мисля да пробвам с по-малко. Ще споделя резултата, но утре! Иначе на вид тестото от пиците на Джемма има вид на моето тесто. Джемма твоето тесто не ти ли лепнеше малко по ръцете и точилката?

Изобщо не лепне по ръцете, а точилка не ползвам .

# 70
  • Мнения: 2 018
Аз все пак си мисля, че маслото в рецептата е много и мисля да пробвам с по-малко. Ще споделя резултата, но утре! Иначе на вид тестото от пиците на Джемма има вид на моето тесто. Джемма твоето тесто не ти ли лепнеше малко по ръцете и точилката?

Изобщо не лепне по ръцете, а точилка не ползвам .

Резултат не мога да споделя, защото малкият се разболя, та бях заета снощи с него..., но исках да питам Джемма, как така не ползваш точилка  newsm78 На ръка ли го  разтилаш? Така става ли достатъчно тънко?

# 71
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
но исках да питам Джемма, как така не ползваш точилка  newsm78 На ръка ли го  разтилаш? Така става ли достатъчно тънко?

не съм Джемма, ама да споделя...

аз тестото го точих, но исках определена форма да е и установих, че може и да се дърпа.
не се къса лесно и става бързо и лесно.
така че, ако не ти се точи може да го дърпаш Wink

# 72
  • София
  • Мнения: 2 671
Да ви кажа, пиците нещо не станаха  Sad тестото беше спаднало на следващия ден и като се изпекоха пиците изобщо не станаха пухкави и 'въздушни' като кифличките от  пробата на предния ден  Sad Идея защо така се получи?

# 73
  • Мнения: X
Така... След толкова суперлативи за това тесто и аз реших да го пробвам най-накрая.
Но ме сущава, че в рецептата маята е 50  гр., а едно пакетче  жива мая е 42 гр.Какво да правя? newsm78
Да добавям още мая или да го омеся с едно пакетче? Thinking

# 74
  • Мнения: 2 018
Така... След толкова суперлативи за това тесто и аз реших да го пробвам най-накрая.
Но ме сущава, че в рецептата маята е 50  гр., а едно пакетче  жива мая е 42 гр.Какво да правя? newsm78
Да добавям още мая или да го омеся с едно пакетче? Thinking

По-нагоре в темата беше коментирано, че и тази мая-42гр. стига Wink

Общи условия

Активация на акаунт