За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 090
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: X
Купих да опитам хумус, отвратителен ми е  Sick Може ли да се използва в някакво ястие, или да се добавят някакви неща към него - за да не е с толкова концентриран сусамов вкус?

# 316
  • Мнения: 2 826
Здравейте!

Имам няколко гофретени въпроса  Laughing Та вчера взехме уреда.

Първи опит с тази рецепта:
- http://traianaskitchen.blogspot.bg/2014/05/blog-post_14.html
Резултат - пълен провал. Станаха глетави, ужас. Защо според вас?

Втори опит - тази рецепта:
- 4 яйца, 100гр. захар, 1с.л. разтопено масло, 1 прахче ванилия, 1 литър прясно мляко, 1 щипка сол, брашно - на око (ориентировъчно - около 5-6 чаени чаши), като брашното го пресявам.
Резултат - хубави станаха, бухнаха.  Тъй като ми остана от това тесто, го прибрах в хладилника снощи и преди малко изпекох от него гофрета и тотален провал - отново глетави   Sad  Защо така се получи  newsm78

Трети опит /преди минути/, тази рецепта:
- http://prigotvenootvili.blogspot.bg/2017/03/blog-post_27.html
Хубави станаха, бухнаха. Дано утре тестото е ок.

Ще ви помоля за коментар по рецептите, особено ми е странно за втората рецепта защо така се получи или за хубава, изпитана рецепта за гофрети. Иска ми се да направя по-маслени гофрети, да не са тези тип печена палачинка.
Чудя се и нещо друго - дали това гофретено тесто не трябва да се ползва веднага, да не се оставя в хладилник  newsm78

Благодаря предварително  Hug

# 317
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
В тестото за гофрети има или сода или бакпулвер,  които като престоят си губят бухващите свойства и угасват.тоест не трябва да престоява тестото.

# 318
  • София
  • Мнения: 10 825
Искам да си направя чушленца с олио оцет и чесън за ядене сега + 2-3 бурканчета за по-натам.
Майка ми много прави такива, но приготвя маринатата на вкус и не може да ми даде никакви пропорции, дари ориентировъчни. Иска ми се поне първият път да имам по-точна рецепта, която да мога да донагодя по мой вкус, а не да работя съвсем на сляпо.
Бихте ли ми помогнали с рецепта с пропорции Praynig
Съставките са: печени и чушлета, магданоз, копър, чесън, сол, захар, оцет, олио

# 319
# 320
  • Мнения: 22 036
Пепчо, мерси, за зехтина знам, но си мислех някакви одпражки да им сложа. чесън, лимон? А и като ги залея в хладилник ли да ги съхранявам?

# 321
  • София-Младост
  • Мнения: 23 437
Купих да опитам хумус, отвратителен ми е  Sick Може ли да се използва в някакво ястие, или да се добавят някакви неща към него - за да не е с толкова концентриран сусамов вкус?
Нямам отговор на въпроса ти, но веднъж купих купешки  и .. нищо общо с този, който си приготвям вкъщи. Та мисълта ми беше не вади извод за вкуса на хумуса по купешкия.

# 322
  • Мнения: 4 859
Купих да опитам хумус, отвратителен ми е  Sick Може ли да се използва в някакво ястие, или да се добавят някакви неща към него - за да не е с толкова концентриран сусамов вкус?
Може да му добавиш чесън,печени червени чушки или мариновани сушени домати,някакви подправки -кимион,черен пипер,малко лимонов сок...печен патладжан,маслини Rolling Eyes
Или за намазване на солена торта,тортили/сандвичи,с пармезан като плънка за печени гъбки.
Печени картофки
http://recepti.ezine.bg/r-35847-%D0%9B%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D … C%D1%83%D1%81?l=1
И аз не харесвам купешкият,а домашен се прави за 15 мин.

# 323
  • Мнения: 9 174
Пепчо, мерси, за зехтина знам, но си мислех някакви одпражки да им сложа. чесън, лимон? А и като ги залея в хладилник ли да ги съхранявам?

Да. Горещо е иначе. Чесън, риган, мащерка, люто....

# 324
  • Мнения: 9 174
Искам да си направя чушленца с олио оцет и чесън за ядене сега + 2-3 бурканчета за по-натам.
Майка ми много прави такива, но приготвя маринатата на вкус и не може да ми даде никакви пропорции, дари ориентировъчни. Иска ми се поне първият път да имам по-точна рецепта, която да мога да донагодя по мой вкус, а не да работя съвсем на сляпо.
Бихте ли ми помогнали с рецепта с пропорции Praynig
Съставките са: печени и чушлета, магданоз, копър, чесън, сол, захар, оцет, олио

И тези от,мен страхотни са http://pep-4o.blogspot.bg/2015/08/blog-post_17.html?m=0

# 325
  • Мнения: X
lady_gothic, Ала-Бала, благодаря. Може да пробвам картофките. Не ми се рискуваше да купувам отделно продуктите и да правя по-голямо количество, то и тези 200 грама за 5 кинта ме е яд да изхвърля   Simple Smile Ще опитам в картофки, дано поне детето ги яде.

ЕваНиколова, аз винаги правя гофрети по тази рецепта. Стават точно каквито ги обичам - като мека бисквита ммммм Heart Eyes Heart Eyes. Като деца подобни ни правеха, с другите рецепти, които съм опитвала, стават като дебела палачинка, някои глетави отвътре - както твоя провал - и не ми харесват.

# 326
  • Мнения: 22 036
Искам да си направя чушленца с олио оцет и чесън за ядене сега + 2-3 бурканчета за по-натам.
Майка ми много прави такива, но приготвя маринатата на вкус и не може да ми даде никакви пропорции, дари ориентировъчни. Иска ми се поне първият път да имам по-точна рецепта, която да мога да донагодя по мой вкус, а не да работя съвсем на сляпо.
Бихте ли ми помогнали с рецепта с пропорции Praynig
Съставките са: печени и чушлета, магданоз, копър, чесън, сол, захар, оцет, олио

И тези от,мен страхотни са http://pep-4o.blogspot.bg/2015/08/blog-post_17.html?m=0
Peace Утре ще направя няколко вида. Благодаря Simple Smile.

# 327
  • София
  • Мнения: 10 825
Искам да си направя чушленца с олио оцет и чесън за ядене сега + 2-3 бурканчета за по-натам.
Майка ми много прави такива, но приготвя маринатата на вкус и не може да ми даде никакви пропорции, дари ориентировъчни. Иска ми се поне първият път да имам по-точна рецепта, която да мога да донагодя по мой вкус, а не да работя съвсем на сляпо.
Бихте ли ми помогнали с рецепта с пропорции Praynig
Съставките са: печени и чушлета, магданоз, копър, чесън, сол, захар, оцет, олио

И тези от,мен страхотни са http://pep-4o.blogspot.bg/2015/08/blog-post_17.html?m=0
Peace Утре ще направя няколко вида. Благодаря Simple Smile.

Блогодаря, пеп-4о. Това ми изглежда точно като чушленцата на майка ми - точно с такива мънички го прави и тя. А никакво олио ли не слагаш? Защото май това е разликата която "улавям"

# 328
  • Мнения: 2 780
Имам пълна торба с кайсии и са започнали да се развалят,а  искам да ги използвам. Дайте изпитана и вкусна рецепта за сладкиш. newsm78

# 329
  • Мнения: 9 174
Искам да си направя чушленца с олио оцет и чесън за ядене сега + 2-3 бурканчета за по-натам.
Майка ми много прави такива, но приготвя маринатата на вкус и не може да ми даде никакви пропорции, дари ориентировъчни. Иска ми се поне първият път да имам по-точна рецепта, която да мога да донагодя по мой вкус, а не да работя съвсем на сляпо.
Бихте ли ми помогнали с рецепта с пропорции Praynig
Съставките са: печени и чушлета, магданоз, копър, чесън, сол, захар, оцет, олио

И тези от,мен страхотни са http://pep-4o.blogspot.bg/2015/08/blog-post_17.html?m=0
Peace Утре ще направя няколко вида. Благодаря Simple Smile.

Блогодаря, пеп-4о. Това ми изглежда точно като чушленцата на майка ми - точно с такива мънички го прави и тя. А никакво олио ли не слагаш? Защото май това е разликата която "улавям"


Не, Нямат олио. като ги ядеш си мислиш че има, но всъщност нямат Пробвай така една доза

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт