Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 6

  • 70 666
  • 766
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 4 749
Не знам до колко им е вярна информацията в сайта. Няма как чугунен тиган 20 см дъно да тежи 300 гр. Та, и тази дръжка колко е дълга тя си знае.

# 736
  • Мнения: 6 887
То се вижда, че дръжката е много дълга.

# 737
  • София
  • Мнения: 9 928
С идеята да сменя старата куб. кафеварка - се учудих че още ги правят с алуминиева камера...
Скрит текст:
Цитат
Moka Induction съчетава две кафеварки в една – класическата алуминиева Moka и модерната Moka подходяща за индукционни плочи.
Вътрешната част е изработена от алуминий, за да се запази традицията в приготвянето на истинско кафе, а външната част на долният контейнер е изработена от благородна стомана.
Материал на кафеварката – алуминий и благородна стомана
Вместимост – 90 мл
Лесен за почистване предпазен клапан

Кафеварката е подходяща за газови, електрически, стъклокерамични и индукционни котлони.

Все пак има и стоманени.

# 738
  • В дън горите тилилейски
  • Мнения: 478
Момичета какво мислите за тези тигани:
https://itt-shop.bg/tigan-za-prigotvyane-na-sosove-nerajdaema-stomana-yato-59777
За пръв път чувам за стомана 21/0.

# 739
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 163
21/0 e без никел, би трябвало да e по-качествено с по-голямото число отпред, някои стигат до 25/

# 740
  • Мнения: 764
И аз ги загледах тиганите, означава че са безвредни, нали така? А имат ли някаква тънкост за подръжка, или при самото готвене?

# 741
  • Мнения: 6 887
21/0 e без никел, би трябвало да e по-качествено с по-голямото число отпред, някои стигат до 25/
Не е по-качествена. Махнали са никела за да е по-евтина стоманата. Никела подобрява корозионно устойчивостта.

# 742
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 163
Махнали са никела за да е по-евтина стоманата. Никела подобрява корозионно устойчивостта.
Затова пък са увеличили хрома за да е по-устойчив на ръжда.

# 743
  • Мнения: 6 887
Да, но това не го прави по-устойчив от комбинацията хром-никел. Добавили са 3% хром, а са премахнали 8-10% никел. Надали ще тръгне да ръждясва, но има вероятност при готвене на продукти, които отделят киселини като домати и лук да започне да патинира /потъмнява/.

# 744
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 163
Ми те се вземат за готвене, не за изложба.

# 745
  • Мнения: 764
Ох, все се каня да взема хубав стоманен тиган и все отлагам, онзи ден хвърлих тефлоновия и вече няма за къде да чакам. Ако някой има препоръка за качествена и безвредна стомана, много ще се радвам да сподели.

# 746
  • Мнения: 192
Вижте и тези от въглеродна стомана. Аз изхвърлих всички други мои и такива си взех.  Има тънкости при готвенето и поддръжката.

# 747
  • Мнения: 382
Здравейте, какво мислите за този сет? Сменяме жилището и вече отчаяно се нуждая от пълен сет тенджери и 1-2 тигана.
Дали е качествен и безвреден?
https://www.emag.bg/komplekt-tendzheri-cs-solingen-xanten-chugun … en7/pd/D5PRBXMBM/

https://www.emag.bg/komplekt-tendzheri-cs-sohn-solingen-xanten-6 … 582/pd/DZTS0YMBM/

# 748
  • Мнения: 788
Здравейте, искам да попитам за едни прибори за хранене. Описанието е "Хром-никел- неръждаема стомана CrNi 18/10". На други пише само "неръждаема стомана 18/10", но дали е така или нее описано, защото разбрах, че никел се слагал, за да не потъмянват и да са устойчиви на киселини?

Този никел в състава вреден ли е и доколко?

# 749
  • Мнения: 6 887
Едно и също е, просто първото описание е по-подробно. Стомана 18/10 може да я срещнеш и като 316. Никела в съдовете е безвреден, не се отделят такива количества, че да причинят вреда. Виж ако си алергична към никел може и да има някаква реакция, но никел има и в някои храни и то повече отколкото би отделил съд за готвене. Например в брашното или в шоколада. Ако никела беше опасен нямаше да правят медицински инструменти от такава стомана.

Общи условия

Активация на акаунт