За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 045
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 14 088
За вечеря съм решила да направя пиле на шише. Никога не съм правила и се притеснявам да не стане фал. Може ли, която е правила да ми даде "указания" как да го приготвя?

# 706
  • Мнения: 2 572
За вечеря съм решила да направя пиле на шише. Никога не съм правила и се притеснявам да не стане фал. Може ли, която е правила да ми даде "указания" как да го приготвя?

https://m.bg-mamma.com/?topic=74208
Върна ме в студентските години и ми даде идея.

# 707
  • Мнения: 14 088
Благодаря, Белла! Ориентирах се какво да направя.

# 708
  • Мнения: 4 859
За вечеря съм решила да направя пиле на шише. Никога не съм правила и се притеснявам да не стане фал. Може ли, която е правила да ми даде "указания" как да го приготвя?

Най -важнптп е да избереш подходяща бутилка спрямо големината на пилето -птвора   и трябва да се показва малко над него.Пилето се почиства и намазва хубаво отвън и отвътре с меко масло и подправки.Аз направо си ги разбърквам в маслото -сол,чер,червен пипер,чесън /лук на прах или паста и т.н.Махат се етикетите ,бутилката се отваря и пилето се нанизва .Слага се в тава .Около него обичаме картофки-нарязани и овкусени +масълце,малко бира и водичка.В гърлото на шишето се изсипва малко бульон или микс подправки за да почне да кипи  бирата.В студена фурна на 200 градуса,после намалял на 150.За около час и половина-два е готово,проверявам с шишче.Ако крилцата прегарят ,може да се завият с алуминиево фолио .

# 709
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Скрит текст:
За вечеря съм решила да направя пиле на шише. Никога не съм правила и се притеснявам да не стане фал. Може ли, която е правила да ми даде "указания" как да го приготвя?

# 710
  • Sofia
  • Мнения: 26 395
Имах 2-3 неуспешни опита с такова пиле.Бирата не закипя и не го обливаше ...и беше излишна цялата тази набучена интервенция.

# 711
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Скрит текст:
Имах 2-3 неуспешни опита с такова пиле.Бирата не закипя и не го обливаше ...и беше излишна цялата тази набучена интервенция.

Трябва да се излее около 150 мл от бирата и вместо нея да се налее газирана вода в бутилката.

# 712
  • Мнения: 4 859
Имах 2-3 неуспешни опита с такова пиле.Бирата не закипя и не го обливаше ...и беше излишна цялата тази набучена интервенция.

Аз съм писала и по-горе ,че ако се сложат подправки със сол /сух бульон в бирата ,тя започва да 'кипи'.Друг вариант е температурата да е била ниска .
Ефекта от бутилката идва не само от бирата ,нагорещеното шише разпределя температурата и пилето се опича добре ,има лек ефект като на грил .

# 713
  • Мнения: 35 117
Ще правя Руло Стефани. Бихте ли ми казали кога се намазва с белтък и разбива ли се белтъка ?

# 714
  • София
  • Мнения: 10 882
Аз го покривам с бекон.

# 715
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Скрит текст:
Ще правя Руло Стефани. Бихте ли ми казали кога се намазва с белтък и разбива ли се белтъка ?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_25.html

# 716
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 357
Пийк, аз го мажа с яйце( не само с белтък) и поръсвам с галета, става с много хубава хрупкава коричка.

# 717
  • Мнения: 10 383
Аз нареждам колела нарязани домати отгоре, също слагам и отстрани домати, може и консерва. Получава се хубав сос. Накрая, слагам тънки ивици бекон и запичам.

# 718
  • Мнения: 9 109
Имах 2-3 неуспешни опита с такова пиле.Бирата не закипя и не го обливаше ...и беше излишна цялата тази набучена интервенция.
дори да не кипи отгоре, не е излишна, кожата на пилето се изпича отвсякъде. Отдавна не ползвам бутилка. Има такива глинени съдове, в с "шише" в средата, където да се налее течност, а пилето се набучвана този керамичен цилиндър. И самата тавичка е сравнително дълбока, слагами  по малко картофи долу в нея да се изпекат

# 719
  • Мнения: 22 867
пеп-4о, с какъв диаметър ти е керамичната тавичка за пилето?

Общи условия

Активация на акаунт