За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 042
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • София
  • Мнения: 755
Аз ползвам тази стъклена форма и много я харесвам.
http://porcelainbg.eu/bg/product-view/39.html

# 721
  • Sofia
  • Мнения: 26 395
Утре ще правя прясна паста с кайма,гъби,доматен сос,пармезан и т.н.
Искам и някакъв лек десерт да направя,но не знам какъв 🤔
Дайте идеи,моля?

# 722
  • София
  • Мнения: 10 878
Утре ще правя прясна паста с кайма,гъби,доматен сос,пармезан и т.н.
Искам и някакъв лек десерт да направя,но не знам какъв 🤔
Дайте идеи,моля?

Ориентирай ни с продукти. Thinking

# 723
  • Мнения: 22 867
Утре ще правя прясна паста с кайма,гъби,доматен сос,пармезан и т.н.
Искам и някакъв лек десерт да направя,но не знам какъв 🤔
Дайте идеи,моля?

Ако става въпрос за десерт с паста, виж този на Йоана

# 724
  • Sofia
  • Мнения: 26 395
Паста ще е основното.За мен това е тежка храна и искам десерта да е нещо по-леко и ефирно,но нищо не мога да измисля.

# 725
  • Sofia
  • Мнения: 21 646
Утре ще правя прясна паста с кайма,гъби,доматен сос,пармезан и т.н.
Искам и някакъв лек десерт да направя,но не знам какъв 🤔
Дайте идеи,моля?
От мен:
1. https://morrennaa.blogspot.com/2020/02/blog-post_17.html
2. https://morrennaa.blogspot.com/2020/12/blog-post_5.html
3. Нещо на този принцип - https://morrennaa.blogspot.com/2020/12/blog-post_9.html

# 726
  • Мнения: 10 383
Панакота (три пъти редактирам, все ми пише Панайотов)

# 727
  • София
  • Мнения: 10 878
Паста ще е основното.За мен това е тежка храна и искам десерта да е нещо по-леко и ефирно,но нищо не мога да измисля.

Круши със сметана на фурна

Умен сладкиш

Бананов десерт с извара

# 728
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 152
Паста ще е основното.За мен това е тежка храна и искам десерта да е нещо по-леко и ефирно,но нищо не мога да измисля.
Кисело мляко със сладко, може и с банан.

# 729
  • под тепетата
  • Мнения: 9 315
И аз съм за подобен лек сладкиш - преди години тук се въртеше един с бишкоти, кисело мляко и лимон. Много ефирен и приятен, въпреки, че на пръв поглед не хваща око. Стига да не ви се стори студен в тези зимни дни. Снимките не се виждат обаче. При мен проблемът е ,че като го почна и не мога да се спра Relaxed
http://aelisaelis.blogspot.com/2011/05/blog-post_27.html

# 730
  • Мнения: 861
Здравейте , може ли изпитана рецепта за панакота? Гледах в нета ,но не можах да реша коя ще ми се получи. Никога не съм правила а ми изглежда вкусно 😁

# 731
  • Стара Загора
  • Мнения: 484
Здравейте , може ли изпитана рецепта за панакота? Гледах в нета ,но не можах да реша коя ще ми се получи. Никога не съм правила а ми изглежда вкусно 😁
Тази е много хубава
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2020/05/strawberry-pan … cotta-recipe.html

# 732
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Скрит текст:
Здравейте , може ли изпитана рецепта за панакота? Гледах в нета ,но не можах да реша коя ще ми се получи. Никога не съм правила а ми изглежда вкусно 😁

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/05/blog-post_13.html

# 733
  • Варна
  • Мнения: 1 919
Преди 2 месеца купихме жива пъстърва Сивен от рибарник. Решихме, че едната риба, която е по-голяма, ще ни е в повече и я замразихме. Тези дни я размразихме и се оказа, че не може да се нареже или филетира, защото месото е меко и се разпада. Иначе бяло и отлично на мирис. В края на краищата добавих филета от толстолоб и стана хубава рибена чорба. Но въпросът ми е,  защо така се разпадаше месото? И друг път сме замразявали, после размразяване и на скарата или в тигана.

# 734
  • волно калдъръмче
  • Мнения: 6 329
Единственото логично обяснение, за което се сещам, е, че сте я замразили мокра. Кристализиралата вода в съединителните връзки е довела до разпад на мускулните влакна след размразяването.

Общи условия

Активация на акаунт