Отговори
# 630
  • Мнения: 158
Здравейте,
скоро четох в една Великденска тема,за метод за варене на яйца,при който яйцата не се пукали.Ако някой знае този метод,моля да сподели  bouquet

# 631
  • Мнения: 884
Здравейте,
скоро четох в една Великденска тема,за метод за варене на яйца,при който яйцата не се пукали.Ако някой знае този метод,моля да сподели  bouquet
...

Знам, че при варенето на яйцата във водата трябва да се сипе сол. Сипвам, когато се сетя, и така, на око, колкото ми дойде - поне две-три щипки.
Мисля, че работи. Рядко пукам яйца. Simple Smile

# 632
  • София
  • Мнения: 1 193
Още едно въпросче имам ,веяната скумрия топло или студено пушена е  Blush ?

Нито едното, нито другото  Wink Тя е просто веяна. Но като ориентир- повече се доближава до вкуса на студено пушената.
При топло пушената месото се отделя много лесно от костите, при студено пушената и веяната си е зор, а и те са по-солени.
Това го разбрах вече  Grinning .

Отново правя опит за торта ,но този път проблема е в крема .Нещо се получи много течен .Дали ще се попрецака нещо ,ако излея желатин отгоре  newsm78 .Тортената форма ми трябва и затова ми е наложително да се стегне бързо.

Тортата пак е тази http://thegingercookies.blogspot.com/2012/03/blog-post_04.html?u … Ginger+Cookies%29 .



П.П. отговорих си на въпроса за скумриите  Crazy .
Според мен вкусово ще се промени, обаче като си на зор...що си мисля, че заквасената е било добре да не се разбива с миксер... Сипи но малко желатин щом нямаш време за чакан. Но и желатина трябва да изчакаш да стегне...

Не съм я и разбивала с миксер ,по-скоро течната нещо не се получи и тя втечни и заквасената Sad .
Още се чудя за желатина  newsm78 .Ще я оставя поне още половин час ,дано се по-стегне ,а ако не ,ще заливам с желатин Sad .

# 633
  • Мнения: 158
Знам, че при варенето на яйцата във водата трябва да се сипе сол. Сипвам, когато се сетя, и така, на око, колкото ми дойде - поне две-три щипки.
Мисля, че работи. Рядко пукам яйца. Simple Smile
Много благодаря Геррри   bouquet

# 634
  • Мнения: 1 883
Здравейте,
скоро четох в една Великденска тема,за метод за варене на яйца,при който яйцата не се пукали.Ако някой знае този метод,моля да сподели  bouquet
...

Знам, че при варенето на яйцата във водата трябва да се сипе сол. Сипвам, когато се сетя, и така, на око, колкото ми дойде - поне две-три щипки.
Мисля, че работи. Рядко пукам яйца. Simple Smile
Освен сол ,яйцата трябва да са на стайна температура и на дъното на танджерата аз слагам парче плат.
И въпреки това имам пукнати яйца, не много ,но по 2-3 се пукат.

Моля за рецепта за франзели.
  bouquet

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 18:05 от Тя

# 635
  • Мнения: 789
Момичета, имам към 350 гр. свинска мас, седи ми от Коледа. Моля, дайте идеи как да я оползотворя. Нещо лесничко и вкусничко, което да забъркам, ако може Simple Smile

# 636
  • Мнения: 4 864
Онзи ден в мола ядох такова изкушение ЦЪК . Някой от правил ли е? То си е целувчица, но масленият крем беше супер  Heart Eyes

# 637
  • Мнения: 9 174
пусни търсене на френски макарони и ще попаднеш при Ирина. Там има много  Peace че и с видео са едните

# 638
  • Мнения: 4 864
Мерси, ще се уча да ги правя   bouquet  bouquet

# 639
  • Мнения: 1 883
Момичета, имам към 350 гр. свинска мас, седи ми от Коледа. Моля, дайте идеи как да я оползотворя. Нещо лесничко и вкусничко, което да забъркам, ако може Simple Smile
рогчетата на пина

# 640
# 641
  • 1st floor
  • Мнения: 9 181
Ако забъркам сместа за картофени кюфтета , оформя ги и ги оставя до утре преди обяд в хладилника, ще им стане ли нещо?  newsm78 Да ги покривам ли с фолио или няма значение?

# 642
  • София
  • Мнения: 11 095
Момичета, имам към 350 гр. свинска мас, седи ми от Коледа. Моля, дайте идеи как да я оползотворя. Нещо лесничко и вкусничко, което да забъркам, ако може Simple Smile

Ето една много вкусна и лесна рецепта:

http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

# 643
  • Мнения: 1 883
Ако забъркам сместа за картофени кюфтета , оформя ги и ги оставя до утре преди обяд в хладилника, ще им стане ли нещо?  newsm78 Да ги покривам ли с фолио или няма значение?
Забъркай сместа и си я остави така в хладилника. Аз оформям  непосредствено преди пърженето.  После с брашно , яйце и галета.Овалвам всичките и тогава в тигана ,че бързичко се пържат.
Стават с хрупкава коричка. Но трябва веднага да се пържат защото галетата се навлажнява.


Благодаря!

# 644
  • 1st floor
  • Мнения: 9 181

Забъркай сместа и си я остави така в хладилника. Аз оформям  непосредствено преди пърженето.  После с брашно , яйце и галета.Овалвам всичките и тогава в тигана ,че бързичко се пържат.
Стават с хрупкава коричка. Но трябва веднага да се пържат защото галетата се навлажнява.


Мерси!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт