Отговори
# 645
  • Мнения: 1 777
Здравейте,
скоро четох в една Великденска тема,за метод за варене на яйца,при който яйцата не се пукали.Ако някой знае този метод,моля да сподели  bouquet

Слагаш яйцата в студена вода.Включваш котлона и като заврят хубаво изключваш.Местиш от котлона и слагаш капак и така ги оставяш за 10 минути.
По този начин варя яйца от доста години и никога нямам пукнато яйце.

# 646
  • Варна
  • Мнения: 2 772
Момичета, имам към 350 гр. свинска мас, седи ми от Коледа. Моля, дайте идеи как да я оползотворя. Нещо лесничко и вкусничко, което да забъркам, ако може Simple Smile
Лесни и вкусни сладки на Лабрекс http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg13571775#msg13571775

Рецептата е с масло, но аз съм ги правила с мас, стават чудни.

# 647
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Здравейте,
скоро четох в една Великденска тема,за метод за варене на яйца,при който яйцата не се пукали.Ако някой знае този метод,моля да сподели  bouquet

Слагаш яйцата в студена вода.Включваш котлона и като заврят хубаво изключваш.Местиш от котлона и слагаш капак и така ги оставяш за 10 минути.
По този начин варя яйца от доста години и никога нямам пукнато яйце.
Като се варят по този начин рохки ли остават или са твърдо сварени?
Благодаря!  bouquet

# 648
  • Мнения: 182
Искам да попитам майсторките на кекс къде бъркам та винаги след като извадя кекса от формата той спада.Докато се пече се надигне до края на формата,а след това спада.Дано някой ми каже къде ми е грешката.

# 649
  • 1st floor
  • Мнения: 9 181
Не съм голяма майсторка  Laughing, но и при мен така се е получавало, като пека на по-силни градуси. Отвън изглежда готов, а вътре не е. И като го извадя спада. Сега намалавям фурната като се надигне кекса и пека на по-слаби градуси, по-дълго време. Фал не съм имала.

# 650
  • на брега на реката
  • Мнения: 141
Аз правя кекс с бакпулвер и не ми спада, само дето за вчерашния рожден ден на мъжа ми , кекса се счупи и се наложи да правя нов. Освен орехи сложих и парченца локум и някои бяха залепнали за дъното. Може би ако го бях оставила да поизстине и тогава да го вадя от формата щеше да излезе цял. Добре, че имах продукти и забърках нов , този път без локум!
Забравих да кажа, че първо го пека на долен реотан докато се надигне и спука/за пукането слагам парченца масло/ и след това на двата реотана.

# 651
  • Мнения: 3 772
И аз да кажа за кекса. Откакто обърнах внимание какво пише за печенето в рецептата,кекса ми става идеален. А именно-слага се в студена фурна и се пече около 50 минути САМО на долна фурна.После за около 5 минути само на горна. Формата я слягам долу върху скарата. Ако вратичката на фурната ви е прозрачна,когато кекса се надигне  малко над ръба на формата,тогава се превключва на горен реотан.

Сега един въпрос. Някой гледа ли снощи "черешката на тортата" и запомни ли рецепта за домашния хляб на Гого,че много ми хареса?

# 652
  • Мнения: 309
коя марка бисквити предпочитате да ползвате за бисквитена торта?

# 653
  • Мнения: 22 867
коя марка бисквити предпочитате да ползвате за бисквитена торта?

Различни стават, преди най-често ползвах Закуска, и белите, и какаовите, напоследък купувам тези:

# 654
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 530
Сега един въпрос. Някой гледа ли снощи "черешката на тортата" и запомни ли рецепта за домашния хляб на Гого,че много ми хареса?

Ако ползваш фейсбук, там на бележки качват рецептите. На Гого все още не са написани, но предполагам по-късно ще ги добавят.

# 655
  • Мнения: 3 772
Не съм фен на Фейсбук. Моля те,ако я видиш,дай я тук!

# 656
  • Бургас
  • Мнения: 628
Мацки, трябва да нагостя един човек, обаче пари няма - действайте е моята работа. Дайте идея за евтино, но ефектно ястие. И ако може да има свинско. Благодаря   bouquet

Зана, ето малко предложения, особено първото масово се харесва от мъжете около мен, но ти си прецени, ако някое ти допада. Peace

СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ И БИРА ПО НЕМСКА РЕЦЕПТА

ЛИБЖЕ (задушено месо по кабардинска рецепта)

ВКУСЕН ГУЛАШ

СВИНСКО ПО КИТАЙСКИ

Благодаря labrex!   bouquet

Спечели ме с ЛИБЖЕ-то и пържолките с тъмна бира, а китайското свинско съм го правила и става... ммммммммм!

# 657
  • Мнения: 22 867
.......и пържолките с тъмна бира,......

Пържолките си стават чудесни и със светла бира! Grinning Peace

# 658
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 530
Не съм фен на Фейсбук. Моля те,ако я видиш,дай я тук!
Разбира се, няма пробелем. Другият вариант е да го изгледаш пак от тук .

# 659
  • Мнения: 169
Момичета и момче има страхотни портокалчета та искам да си захаросам корички за великденските козунацо , моля да бутнете едно рамо как става тази фатка?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт